Przepis pochodzi od Okrasy: https://www.youtube.com/watch?v=rM1KawLExws Dodałam do niego jeszcze podsmażoną kiełbasę i wędzone żeberko. Całość jest z 0,5 kg łuskanego grochu, wolę jednak groch w całości, z uwagi na rozpadliwość łuskanego warto dodać 100g łuskanego i 400g całego. Zasmażka z jednej łyżki mąki w zupełności wystarcza na 4 litry zupy. Także, jeśli będziecie robić z łuskanego to można zmniejszyć czas z 3 godzin moczenia do 1,5h, jeśli nie macie czasu w ogóle
@Adwokat_Boga: jutro na #matura angielski: "Przetłumacz powyższy poemat. Także z niego oraz ilustracji wyciągnij jak najwięcej wniosków do sytuacji UK po Brexit"
@bartolomis: niby wszystko ładnie, ale mam jakiś tik nerwowy czy inne zboczenie, że nie mógłbym spokojnie tego zjeść. Trzeba zamienić miejscami kapustę i ziemniaki.
@sebsossj: usłyszała coś na tiktoku i bezmyślnie kopiuje podając jako argument. Niczego to wyjasnienie nie tłumaczy, nie podaje uzasadnienia i stosuje durne uproszczenie. Ogólnie- typowy tępy kloc.
Dodałam do niego jeszcze podsmażoną kiełbasę i wędzone żeberko. Całość jest z 0,5 kg łuskanego grochu, wolę jednak groch w całości, z uwagi na rozpadliwość łuskanego warto dodać 100g łuskanego i 400g całego. Zasmażka z jednej łyżki mąki w zupełności wystarcza na 4 litry zupy.
Także, jeśli będziecie robić z łuskanego to można zmniejszyć czas z 3 godzin moczenia do 1,5h, jeśli nie macie czasu w ogóle