xeyes
xeyes
W przyszłym tygodniu kupuje swoje pierwsze mieszkanie. Przez ostatnie 2 lata inwestowałem w różne smieciuchy i stabilne spółki, by jak najszybciej uzbierać na wkład własny. Wypłacam kwotę 63k, a łączną suma wpłat to 81k xD
#xtb #gielda
682
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
hpiotrekh
Wypłacam kwotę 63k, a łączną suma wpłat to 81k xD

@xeyes: a ile zostaje na giełdzie? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
281
Incognixo
Incognixo
@xeyes: Jak bierzesz kredyt, to weź z górką tak, aby te 63 tys. z górką znowu wsadzić w giełdę. Wprawdze na odsetkach c-----o wyjdziesz, ale psychicznie bedziesz czuł, że procent składany pracuje xD
254
golomb13
@xeyes: 2 lata ostrej hossy, jak XD
11
makolem
@xeyes: jak na takiej hossie jak przez ostatnie dwa lata jesteś w plecy, to rzeczywiście wypłacaj i pchaj w beton
3
deni28s
@xeyes: never give up
3
Antorus
@golomb13: no nie umie tego robić i wypłaca zanim z -20k zrobi się -50k. Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść. Mogło być gorzej jak ten dzieciak który cały spadek po dziadku (1,1 mln $) w----ł w Trumpowskiego shitcoina i po dwóch tygodniach był już 50% kapitału w plecy.
3
hellfirehe
Wypłacam kwotę 63k, a łączną suma wpłat to 81k xD

@xeyes: I o to właśnie chodzi w inwestowaniu.

Tak byś przejadł całe 81k, a tak i zabawa była i nauka i całe 63k zostało na wkład własny :)
3
szczyp1orek
@xeyes: Dobra strategia, żeby pieniądze z kredytu hipotecznego wpakować na giełdę, bo tam są wyższe stopy zwrotu, powodzenia
3
makavelie30
@golomb13: normalnie tego , BAGNO !
2
xeyes
xeyes
@golomb13 zdałem się na czutke ekspertów z wykopu
2
Krupier
dzisiaj to już chyba nic głupszego nie przeczytam xD

@urus2137: poczekaj, zaraz ci napisze, że to mieszkanie banku jest. xD
2
Krupier
zdałem się na czutke ekspertów z wykopu

@xeyes: to nie wiedziałeś, że zawsze robi się odwrotnie do tego co wykopki eksperci piszą?
2
ProfesorP1ZDAN
a ile zostaje na giełdzie? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@hpiotrekh: pewnie 0 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
Kaysan
@xeyes: z takimi tu siedzimy¯\(ツ)/¯
1
el_Vladi
@xeyes: chłop co stracił w trakcie giga hossy
1
dzester
@xeyes: pamiętaj o zapłaceniu belki :p bo obstawiam że nie obracałeś kapitałem tylko na stracie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
HlHl
@xeyes: Stracić 20k podczas historycznej pokoleniowej pompy. Mistrzu, prowadź nas! xD
1
PodniebnyMurzyn
@xeyes: wszystkiemu winne wykopki jak zwykle xD
1
jmp_eax
@xeyes: mam nadzieje że bierzesz kredo na zmiennej stopie.
0
Widur
@xeyes: ale na kredyt czy za gotówkę?
0