Wpis z mikrobloga

✨️ Jak być szczęśliwym jako przegryw po 30-tce?
Czy da się być szczęśliwym jako #przegrywpo30tce? Ja zazdroszczę ludziom którzy mają pozytywne myślenie, umieją się uśmiechać do ludzi i wgl mają powód żeby się uśmiechać. No bo jak być szczęśliwym kiedy przez całe życie mieliśmy negatywną walidacje? Tzn. brak kolegów bo nie umiałem być na tyle przebojowy, odrzucenie ze strony kobiet, tysiące nieudanych prób poznawania. Za sam wygląd ludzie potrafią odrzucić albo odtrącić a takie braki społeczne ciągną się za tobą do końca życia, już nie mówiąc o braku spełnienia podstawowych potrzeb człowieka takich jak relacje, przyjaźń, miłość, akceptacja, przynależność. Wiele razy słyszałem od matki albo na wykopie "przecież jesteś dorosły i możesz robić co chcesz" - ale przecież to myślenie życzeniowe. Jak na zawołanie mam znaleźć sobie nowe relacje albo miłość życia? albo jak na zawołanie miałbym nadrobić stracone lata młodości kiedy człowiek potrzebuje przeżyć pewne rzeczy żeby potem normalnie funkcjonować? Tak jakbym do tej pory nie próbował nic a w pracy nawet proponowałem typom wyjście pograć w piłkę to każdy zajęty. Zresztą widzę że jak ktoś ze mną rozmawia to tylko z grzeczności i nic z tego nie wynika ale może to specyfika relacji w pracy. Jasne że mogę iść na spacer, rower ale jak creep mam zagadywać ludzi czy chcą się kolegować?

#depresja #psychologia #feels #psychiatra #samotnosc #przegryw #blackpill #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Blakpyl do wora, wór do jeziora

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirkoanonim - ✨️ Jak być szczęśliwym jako przegryw po 30-tce? Ⓘ
Czy da się być szczęś...

źródło: mr-robot-had-me-from-the-very-beginning-but-this-scene-v0-eiytzric77191

Pobierz