Wpis z mikrobloga

#perfumy #frufrecki

Headspace Genievre. Kompozycja posiada świeży charakter o cytrusowo aromatycznym profilu i drzewnej bazie. W otwarciu wyraźnie daje o sobie znać nuta mandarynki. Jest nieco słodka i delikatnie zielona. Towarzyszy jej trochę różowego pieprzu, ale przede wszystkim orzeźwiający jałowiec. Tworzy to lekki zapach, z subtelnym kadzidłem dopełniającym całość w tle. W bazie znajduje się za to drzewny akord w postaci cedru.

Genievre to świeże i naturalnie wybrzmiewające perfumy. Są bezpieczne do noszenia i spokojnie nadadzą się jako uniwersalna pozycja na co dzień. Kompozycja przez większość czasu pozostaje raczej liniowa i nie jest jakoś bardzo złożona. Jest jednak świetnie ułożona, z fajnie łączącymi się aromatyczno cytrusowymi nutami. Te z czasem wyraźnie gasną i na koniec zostaje głównie drzewna baza. Następuje to też w miarę szybko, ze względu na kiepskie parametry.

Profil zapachu uniseksowy, dobrze powinien się sprawdzić w ciepłe dni. Osobiście bardzo mi się podoba, choć cena jest według mnie trochę zawyżona jak na złożoność kompozycji. Daję niemniej bardzo duży plus za jej naturalny wydźwięk. Jak ktoś jest znudzony morskimi, niebieskimi i cytrusowymi świeżakami, a wolałby coś bardziej drzewno aromatycznego, to Genievre może okazać się warte sprawdzenia. Ocena końcowa 7/10

Zapach 8/10
Projekcja 4.5/10
Żywotność 4.5/10
Jakość/Cena 5.5/10

pozostałe recki
Frufruf - #perfumy #frufrecki

Headspace Genievre. Kompozycja posiada świeży charakte...

źródło: pl-p_c_74946

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach