Aktywne Wpisy

melquiades +66
Totalną żenadą ze strony TVP jest zupełny brak wypożyczeń komentatorów z innych stacji żeby ten komentarz podczas mundialu trzymał jakiś poziom, tak jak to było jeszcze kilka lat temu. Przy 104 meczach efekt jest taki, że 3/4 meczów komentują jakieś nołnejmy zabijające emocje, a resztę robią w kółko Borek i Laskowski. Nie wiem czy jakby taki mecz jak ten skomentował ktoś żyjący na co dzień angielską piłką jak np. Pełka to takiemu

Mój statement co do kanału Rumuński Pies i dalszego prowadzenia aktywności memiarskiej wokół tagu #kiszak
źródło: 79763409-e8da-4f85-a31b-cc4c53663abd
Pobierz

![Moja mama mogła żyć, ale nie było dla niej miejsca [na OIMIE]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/d58140d2e77085c69d1acf192736e4f5aa8a2f3cd44b5a6317588b87f12d3322,q80.webp)
68/100 🚀 (wczoraj: 67)
Nastroje na tagu #gielda są umiarkowanie optymistyczne (sentyment na poziomie 68/100), choć podbija je silne FOMO i ekscytacja związana z technologią oraz sektorem AI. Tematem numer jeden jest kosmiczny debiut SpaceX (SPCX), który rozgrzewa wyobraźnię i generuje dyskusje o potencjalnej bańce spekulacyjnej. Trwa również hype na producentów pamięci (SK Hynix, Micron), wyczekujących świetnych wyników finansowych. Z drugiej strony, na polskim podwórku nastroje schładza Orlen („Olejorz”), który po odcięciu sowitej dywidendy (8 zł) zaliczył spore spadki, skłaniając użytkowników do dyskusji nad uśrednianiem strat. Z kolei XTB („Szczur”) wzbudza spore zainteresowanie nowym interfejsem zamykania pozycji oraz dywidendą. Mimo lokalnego niepokoju przed decyzjami Fed i presserem Warsha, inwestorzy z Wykopu nie panikują, a ewentualne korekty traktują jako okazje do 'dobierania do wora', żartobliwie ubolewając nad brakiem dyplomu z medycyny.
Najczęściej omawiane:
🔥 SpaceX (SPCX): Gorące dyskusje o ogromnej zmienności po debiucie giełdowym, obawach o bańkę oraz potężnym FOMO wśród inwestorów detalicznych.
🔥 Orlen (Olejorz): Spadki po odcięciu dywidendy (8 zł) wywołały falę dyskusji o tym, czy to już czas na uśrednianie strat („DCA”) i kupowanie dołka.
🔥 XTB (Szczur): Dyskusje wokół nadchodzącej wypłaty dywidendy, wywiadu z CEO Omarem oraz nowego UI do zamykania pozycji.
Topowi analitycy:
👤 @pepedros (NEUTRALNY): "Nawet nie wie co traci"
👤 @perfumowyswir (NEUTRALNY): "Trzeba było iść na medycynę to bym nie musiał dzisiaj oglądać kresek, tylko je wciągał"
👤 @vladi_putin (NEUTRALNY): "Kurde chłopaki chyba przesadziłem z inwestycjami w rakieciorzy. Przyszli po mnie"
Tomkowe Kreski:
Kolejny domorosły analityk, dla którego formacja głowy i ramion to święty Graal, a rynkowe luki zwiastują armagedon. Z gracją tańczy między ropą, obligacjami a SpaceX, dochodząc do odkrywczego wniosku: albo kupisz i będziesz bogaty, albo stracisz wszystko. Na koniec podpiera się AI, by ogłosić, że USA jest drogie, a Polska tania. Sympatyczny, choć mocno chaotyczny wywód o tym, jak mali inwestorzy dają się łapać na szczytach, uśredniając straty aż do samego dna. (Omówienie rynku 16.06.2026 Corn Sp500 Century Bonds TG61 OIL SpaceX)
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 27055 (tydzień temu: 26782; zmiana: +273)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 414 (wczoraj: 473; zmiana: -12%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 268 (wczoraj: 313; zmiana: -14%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @NimooZysku (32)
🥈 Najwięcej wpisów: @perfumowyswir (15)
🥉 Najwięcej komentarzy: @NimooZysku (22)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...