Aktywne Wpisy

Czoso +900
Najbardziej kontrowersyjne opinie w Polsce Anno Domini 2026
1. Mieszkanie służy do mieszkania
2. Chodnik służy do chodzenia
3.
1. Mieszkanie służy do mieszkania
2. Chodnik służy do chodzenia
3.

Attacarte +316
#lukaszzak #patologiazmiasta
Jestem głęboko w szoku, okazuje się że bezczelnego buca można usadzić. 20 lat, wcześniejsze zwolnienie możliwe dopiero po 15 latach, aż odzyskałem iskierkę wiary w polskie sądownictwo
Jestem głęboko w szoku, okazuje się że bezczelnego buca można usadzić. 20 lat, wcześniejsze zwolnienie możliwe dopiero po 15 latach, aż odzyskałem iskierkę wiary w polskie sądownictwo

Pensje tych 5600 ludzi rocznie kosztują przynajmniej 6,7 MLD zł (przy założeniu równych 100k na msc, a mają więcej przecież). Dziura NFZ na ten rok to ok. 23 miliardy. A pytanie jak dużo jest tych co mają nieco poniżej 100k, np. w przedziale 80-99k na miesiąc.
LINK:
https://www.gazetaprawna.pl/biznes/zdrowie/artykuly/11264064,nawet-56-tys-lekarzy-moze-zarabiac-ponad-100-tys-zl.html
#lekarz #lekarski #medycyna #lekarz100k #konowalposting #ekonomia #finanse #gospodarka #pieniadze #polska #nfz
źródło: Screenshot-20260618-134951-Samsung-Browser
PobierzPrawdy ci nie wystarczy na propagandę?
Pisałam że polityczny Oskarek jest partyjnym nominatem, podczas gdy ty pisałeś że każdy lekarzy tyle zarabia a ta sprawa nie jest polityczna ¯\(ツ)/¯
A teraz mi wysyłasz artykuł ze coś może być ale jeszcze nie wiedzą, na podstawie którego liczba lekarzy zarabiających takie kwoty to mniej niż
Już większość robi po 70-99? Jeszcze wszoraj było że każdy robi po 100.
Przeskaluj sobie propagandę na każdy robi po 30, za wczasu. 30k też ludzi oburzy a nie będzie wyglądać absurdalnie tak jak każdy wykopek znający lekarza co robi 100% a okaże się że takich lekarzy jest 3% ¯\(ツ)/¯
My jesteśmy za publikacją zarobków,
To może, tak jak w niemal całej budżetówce, unormujemy w końcu stawkę także dla lekarzy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Skarb Państwa tym bardziej, jeśli w końcu przejdą na UoP, zamiast okradać społeczeństwo na B2B ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szkoda, że wyłącznie w kwestii stawek minimalnych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale spokojnie, już niedługo unormuje się również stawka maksymalna, tego życzę całemu naszemu społeczeństwu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I ustanowienia takiego precyzyjnego mechanizmu dla konowałów sobie i tobie życzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dr_Batman: Dokładnie? Po co kłamać? Jak masz dane to nam je przedstaw. Jak na razie wychodzi, że nie 3% nie 6%, a z wiadomości wychodzi że co najmniej 50%
@Stulejman_Beznadziejny: @dr_Batman kłamie? pierwszy raz na wykopie?
Ale niee... To na pewno przypadek, że popis rządzi tyle czasu i ABSOLUTNIE NIKT IM NIE POMAGA :).