Aktywne Wpisy
aBuu +2484
pierwszy wpis po 11 latach od założenia konta. Po porostu jestem małomówny.
Ivanaran +22
#motoryzacja chciałem kupić sobie gruza taka bmke jak kiedyś miałem i tych ludzi p------o 10 tys to one 6-7 lat temu kosztowały a teraz chcą za auto które ma 500 tys nalotu i 25 lat takie kwoty co z tymi ludźmi nie tak przecież nie wierzę że to kupują w takich cenach
źródło: 1000008911
Pobierz

Nie czujecie niepokoju związanego z AI? Ale też ze zmianami na rynku pracy i ogólnie pogorszeniem się życia. Nie pracuje w IT ale też #korpo i robimy te wszystkie szkolenia o nowych rozwiązaniach i mnie to przeraża powiem wam. Tyle jest teraz możliwości i narzędzi, że nawet nie wiadomo na co bym miał się przebranżowić skoro wszystko co umysłowe da się zastąpić a to dopiero wierzchołek góry lodowej. Już nie mówiąc o tym, że w pewnym wieku ciężko o czas, siłę czy nawet już nie ma głowy na nowe uczenie się a weź wymyśl w 2026 na co się przebranżowić na kolejne 40 lat.. tak samo te wszystkie nieśmiertelne prace fizyczne to nawet u mnie na wiosce 1/4 składu do obcrokrajowcy co nawet po polsku nie mówią, więc u tu lipa. Jeszcze niektórzy mówią, że najlepsi sobie poradzą albo że jak ktoś ma talent to da radę - no ale proszę was, ile jest takich ludzi? Ja tam się nie urodziłem z ponadprzeciętną inteligencją żeby konkurować z naboostowanym AI które ludzie coraz lepiej karmią z roku na rok bo każdy chce sobie ułatwiać i większy dostęp.
#praca #korposwiat #pracbaza #depresja #zycie #antykapitalizm #it #programowanie #ai #polska
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
źródło: comment_1631821751lNAOjbIgYK7xDrZY1etrLB
PobierzTo co zmienia AI to przede wszystkim to, że już nie potrzeba ludzi typu "klepacze kodu", a bardziej inżynierów, którzy potrafią zbudować cały system od A do Z. Coś podobnego stało się z kreślarzami czy jak oni się nazywali w momencie gdy systemy takie jak AutoCad weszły do użytku i jedna osoba potrafiła zrobić robotę 10 osób w tym samym czasie.
Ale nawet
A co do tego ze przeciętniacy polecą z rynku to prawda, ale to nie spowoduje wcale wzrostu wynagrodzen dla wymiataczy,
Wiele osób w IT ma nastawienie takie, że oni nie chcą się interesować tym jak produkt działa i nic więcej poza ich mała piaskownicą w postaci pisania powtarzalnego kodu, bo jest to łatwe i nie wymaga dużego myślenia. I takie osoby powoli będą z rynku wypadać
Większość ludzi nie potrafi sięgnąć wyobraźnią dalej niż - jutrzejszy dzień. Aby sięgać dalej, to potrzeba do tego głównie inteligencji, ale też i innych zdolności mentalnych, o których pisałem tutaj:
@CzasemTuZerkam: IMO:
Inteligencja mierzona u ludzi testem z wynikiem w IQ, to jeszcze nie wszystko.
Są osoby z ponadprzeciętnym IQ, które są idiotami, bo brakuje im mądrości.
Na mądrość składa się wiele czynników, takich jak wiedza i
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta