Wpis z mikrobloga

✨️ Jak znaleźć spełnienie zawodowe jako programista?
29 lat, 350k oszczędności (brak własnego mieszkania)

Zarabiam całkiem ok, wychodzi mi 13k na czysto miesięcznie (jestem javowcem). Ale to trochę złota klatka. W sensie za pół roku to ja mogę tą pracę stracic, albo właśnie będzie jeszcze większe zapotrzebowanie na ludzi poprawiających po AI i Hindusach, ciężko przewidzieć. Czułbym się bardziej stabilnie przy 7k miesięcznie, ale takim no stabilnym i ‚prawdziwym’. Myślę o studiowaniu medycyny, stacjonarnie, dostanę się bo pisałem biologie 10 lat temu, ale skończyłem infe. Co byście zrobili? Czy może siedzieć na utkanej i szukać spełnienia gdzieś poza zawodem?

#programista15k #lekarski #medycyna

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to kup mieszkanie, albo zacznij dom budować jak stracisz pracę to najwyżej zostanie taki sam potworek typu ściany i dach bez okien stojący na polu, nie wstyd dzisiaj takie coś postawić na polu dużo takich stoi.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zacznij hedgowac swoją branże i pracę, i ładuj wszystkie oszczędności w AI, micron,SanDisk, AMD, intel, Nvidia, alphabet,
Jak banka pęknie to będziesz miał dalej robotę,
A jak nie to nie będziesz miał roboty ale zyski z giełdy
  • Odpowiedz
szcze większe zapotrzebowanie na ludzi poprawiających po AI i Hindusach, ciężko przewidzieć. Czułbym się bardziej stabilnie przy 7k mie

@mirko_anonim:
Nie rozumiem dlaczego mając umiejętności nie otworzysz własnej działalności - wtedy sky is the limit.
  • Odpowiedz
Myślę o studiowaniu medycyny, stacjonarnie, dostanę się bo pisałem biologie 10 lat temu, ale skończyłem infe. Co byście zrobili? Czy może siedzieć na utkanej i szukać spełnienia gdzieś poza zawodem?

@mirko_anonim: zanim skończysz studia to minie 6lat przy dobrych wiatrach, potem 13msc stażu - wchodzisz na rynek w wieku 35-36lat, potem 6lat specjalizacji i drugie tyle budowania marki - zaczynasz coś znaczyć w wieku 50lat - 10lat później niż twoi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Juz jest tyle studentów, że to właściwie końcówka eldorado, ale jak czujesz pasje do tej g---o-roboty to śmiało. Ja pół życia myślałem, że czuje pasje do tego. Gdzieś tak na 4. roku zaczynałem mieć podejrzenia, że chyba jednak to nie to, a teraz kończąc studia jestem pewien, że będę nienawidził tej roboty i nawet w sumie nie wiem czym się zająć.

Także jeśli czujesz pasje, to śmiało, a jak
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
inspirujący-twórca-76: sporo takich, ale to niszczeje, są wandalizowane, skoro nikt nie kupił, gdy się do czegoś nadawały, to nie kupi, gdy są w ruinie, zostają tylko do wyburzenia.

Oznaczają "sprzedam", ale bez efektów, nie wiem jaki jest powód, ale zgaduję, że za drogo wołali. Pewnie trzeba po taniości by chociaż trochę odzyskać. Więc to taka niepewna inwestycja.

zacznij dom budować jak stracisz pracę to najwyżej zostanie taki sam potworek typu ściany i
  • Odpowiedz