Aktywne Wpisy
Matti92 +19
Nie zapominajmy, że córka Jarosza była przez pewien czas "aktorką" na streamach Pasuta. Wychowanie niczym u Zaleckich musiało być, a Kalosz tak przeciwnik patologii...
#primemma
#primemma

kaydan +10
Kupujesz samochód? Myslisz ze możesz sprawdzić na rządowej stronie historiapojazdu.gov.pl jego prawdziwą historię? Jesteś w błędzie. Możesz wpaść na mine.
Dzisiaj na potrzeby sprawy w sądzie generowałem raport pojazdu i okazało się, że mój samochód rozbity na autostradzie z totalną szkodą całkowitą w czerwcu 2025 przeszedł przegląd w kwietniu 2026 i zostal zarejestrowany - czyli ktoś naprawił, ktoś kupił i ktoś nim jeździ. Ciekawe czy wie co kupił.. w raporcie nie ma słowa
Dzisiaj na potrzeby sprawy w sądzie generowałem raport pojazdu i okazało się, że mój samochód rozbity na autostradzie z totalną szkodą całkowitą w czerwcu 2025 przeszedł przegląd w kwietniu 2026 i zostal zarejestrowany - czyli ktoś naprawił, ktoś kupił i ktoś nim jeździ. Ciekawe czy wie co kupił.. w raporcie nie ma słowa
źródło: 1000058094
Pobierz

Planuje zakup domu i chciałbym się dowiedzieć jak rozwiązać mój problem. Pytanie jak i kwoty czysto teoretyczne, tylko aby przedstawić sprawę. Mam mieszkanie wartości pół miliona i pół miliona oszczędności na koncie. Chcę kupić dom o wartości 1 miliona i pozbyć się mieszkania. Jak to ugryźć?
Nie chciałbym się pakować w kredyt, chyba, że jest jakaś opcja na wzięcie kredytu i na korzystnych warunkach oddanie całości w ciągu miesiąca-dwóch-max trzech. Albo jakaś opcja przekazania do banku mieszkania jako formy zapłaty. I jeżeli to istnieje to czy jest to korzystne?
Nie chce zostać bez mieszkania i szukać wtedy domu. A nikt nie będzie czekał, aż ja sprzedam mieszkanie tym bardziej, że sprzedając sam pewnie poczekam aż ktoś kredyt zrealizuje. Także pomocy.
#nieruchomosci #kredythipoteczny #pieniadze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Pro tip
Kredyt na 30 lat nie trzeba spłacać 30 lat xd
Poszukaj takiej oferty gdzie nie ma prowizji za nadpłatę ( raczej juz tdgo nie ma ale nie natnij sie)
A najlepiej pogadać z doradcą kredytowym który działa z wieloma bankami
Jedyny problem możesz mieć ze sprzedażą swojego mieszkania - oferta jest bardzo duża i miesiącami nic się nie sprzedaje, jeśli nie spuścisz ceny o bardzo dużo.
I zrobić wszystko bez kredytu
Bo jak masz mieć kredyt hipoteczny na 1-2 lata to w 99% przypadków nie będziesz do mógł nadpłacic darmowo.
W wieku bankach owszem sa darmowe nadpłaty ale chyba od 3 roku
@Arivederczi: Jest to rozwiązanie ale bym chciał tego uniknąć. To kolejna dodatkowa przeprowadzka. No i rzeczy też dużo mam, więc nie może to być coś małego.
Ze sprzedaniem mieszkania raczej problemu nie będzie. Mieszkam w
Odsetki płacisz za okres, gdy masz te środki. Po sprzedaży spłacasz całość. Te kredyty właśnie służą do zmiany nieruchomości
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz
Nie bardzo rozumiem, co ma sie wydarzyc.