✨️ Czy praca to przymus?Ⓘ Apropo kultu pracy w Polsce nie rozumiem jak wgl można lubić pracować albo uważać że to coś nieodłącznego w życiu. Mi jest ciężko wytrwać te 8h i uważam że to za dużo, obojętnie w jakiej pracy byłem. Od zawsze czułem że praca to przymus dla mnie, bo wolę sobie jakieś swoje rzeczy porobić w wolnym czasie. Też nie chciałbym pracować z czymś co lubię sobie robić albo przeglądać w wolnym czasie. Ludzie mówią, że bez pracy to by zwariowali bo nie ma co robić z czasem - no właśnie ja jestem osobą, gdzie dla mnie praca to przymus i zbędna rzecz, bo ja chce robić swoje rzeczy a nie przez 8h+dojazdy robić coś innego. Gdyby nie pieniądze to ja bym w życiu nie pracował bo po co. Ktoś też tak ma?
@mirko_anonim: nikt tak nie ma. Gdyby nie aktualny system to byś polował, siał, zbierał, przygotowywał się do zimy. Innymi słowy sam byś sobie zapewniał to, za co możesz zapłacić pieniędzmi. Musiałbyś się znać na wszystkim, albo pogodzić się z brakiem czegoś. Proste
@mirko_anonim: Jak Ci nie placa 25 zl na godzine zza przerzucanie gnoju, tylko 100 za siedzenie przy komputerze i "dzien dobry prosze Pana, jak rozwiazac ten problem prosze Pana" to mozna lubieć pracować.
@mirko_anonim: Zdrowi ludzie chcą i muszą pracować bo bez tego dziczeją na starość dosłownie umierają z braku pracy - fala śmierci i chorób zaraz po przejściu na emeryturę. Oczywiście nie znaczy to, że każdy ma potrzebę wykonywania bezsensownej pracy dla innych (bo to akurat głupie) ale prawie każdy mając niespożytkowany wolny czas zająłby się jakimiś projektami które oznaczają po prostu pracę lub ją naśladują wprowadzając jakieś problemy do rozwiązania albo
Zasmakowały Polaczki trochę wolności? To teraz oddawać, władza wie lepiej co dla obywatela jest dobre. Szczerze współczuję pracownikom żabek i stacji benzynowych którzy będą musieli użerać się z sebkami i odmawiać im sprzedaży alko po 22.
Apropo kultu pracy w Polsce nie rozumiem jak wgl można lubić pracować albo uważać że to coś nieodłącznego w życiu. Mi jest ciężko wytrwać te 8h i uważam że to za dużo, obojętnie w jakiej pracy byłem. Od zawsze czułem że praca to przymus dla mnie, bo wolę sobie jakieś swoje rzeczy porobić w wolnym czasie. Też nie chciałbym pracować z czymś co lubię sobie robić albo przeglądać w wolnym czasie. Ludzie mówią, że bez pracy to by zwariowali bo nie ma co robić z czasem - no właśnie ja jestem osobą, gdzie dla mnie praca to przymus i zbędna rzecz, bo ja chce robić swoje rzeczy a nie przez 8h+dojazdy robić coś innego. Gdyby nie pieniądze to ja bym w życiu nie pracował bo po co. Ktoś też tak ma?
#praca #przegryw #pracbaza #korpo #korposwiat #antykapitalizm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Jak Ci nie placa 25 zl na godzine zza przerzucanie gnoju, tylko 100 za siedzenie przy komputerze i "dzien dobry prosze Pana, jak rozwiazac ten problem prosze Pana" to mozna lubieć pracować.