Bo aż nie chcę mi się wierzyć, ale wy serio nie macie płatnego urlopu lub jak jesteście chorzy, to nie dostajecie kasy będąc na B2B? Jadąc na tydzień na wakacje w danym miesiącu, mnożycie np. 120 godzin razy godzinkówkę i wystawiacie fakturę? Zamiast 160? Jak można dawać sobie tak pluć w twarz?
Jesteście dodatkowo na Slackach, macie daily meetingi i zachowujecie się jak normalny pracownik? Plus macie zakaz pracy w innych miejscach? To jest niewyobrażalne.
@NadwornyPanicz: Urlopy i chorobowe należy wliczyć negocjując stawkę godzinową. Kary umowne, zakazy konkurencji to już odrębna historia ale kamilki same zgotowały sobie taki los, godząc się na coraz bardziej upadlające umowy ¯\(ツ)/¯
@NadwornyPanicz: Normalnie wolnosciowcy dają się dymac bo myślą, że jak zapłacą trochę mniej podatku to będą drugim Leonem muskiem. Podczas gdy ultrabogacze śmieją się im w twarz.
@NadwornyPanicz: kasa o tyle większa że po prostu nadal się opłaca. Ja urlopu na b2b biorę tak.z 36-38 dni czyli znacznie więcej niż na etacie. Mam więcej wolnego i więcej kasy, etatowców postrzegam jako niewolników którzy zasuwają na innych.
@Creamfields: no ale ty jestes na etacie tylko masz inne zasady. nazywasz to inaczej, ale jestes praktycznie w takim samym stopniu zalezny od pracodawcy, roznica jest tylko w obowiazujacych was przepisach, wiec skad ta pogarda xd
@NadwornyPanicz: Nic nie rozumiesz. Przecież na UoP te 26 dni urlopu jest potrącone z finalnej pensji, gdyby nie było urlopów to miałbyś wyższą pensję. Różnica polega a tym że na B2B masz wybór czy chcesz kasę czy urlop, możesz go brać ile chcesz. Liczy się tylko wysokość stawki i obciążenia/odliczenia podatkowe, które na B2B są nieporównywalnie bardziej korzystne.
@makolem: Tak, na pewno bez urlopu byś zarobił więcej. XD
Doskonale to było widać w covidzie jak zrobili wakacje składkowe to zasobom b2b kazali wystawić niższe faktury o tyle. Teoria skapywania nie działa, nauczcie się w końcu tego. Obniżanie podatków powoduje to, że bogatsi są jeszcze bogatsi a prekariat i tak nie dostaje podwyżek, bo przecież zarabia więcej i tak.
@Acros: Po pierwsze ty serio myślisz, że zarabiając 35k na b2b jesteś bogaty? Xdddddd Jesteś takim samym biedakiem jak każdy i miliarderzy śmieją ci się w twarz.
Próg dochodowy, który definiuje elity zarobkowe w Polsce, dla 5% najbogatszych wynosi około 22 543 zł brutto miesięcznie. Dla porównania, osoby znajdujące się w 10% najwyżej opłacanych zarabiają ponad 13 894 zł brutto miesięcznie. Z kolei 1% najbardziej zamożnych osiąga przynajmniej 48 800 zł brutto w tym samym
Bo aż nie chcę mi się wierzyć, ale wy serio nie macie płatnego urlopu lub jak jesteście chorzy, to nie dostajecie kasy będąc na B2B? Jadąc na tydzień na wakacje w danym miesiącu, mnożycie np. 120 godzin razy godzinkówkę i wystawiacie fakturę? Zamiast 160? Jak można dawać sobie tak pluć w twarz?
Jesteście dodatkowo na Slackach, macie daily meetingi i zachowujecie się jak normalny pracownik? Plus macie zakaz pracy w innych miejscach? To jest niewyobrażalne.
źródło: image
PobierzKary umowne, zakazy konkurencji to już odrębna historia ale kamilki same zgotowały sobie taki los, godząc się na coraz bardziej upadlające umowy ¯\(ツ)/¯
@heheszkitroche: syndrom wyparcia prekariatu.
Doskonale to było widać w covidzie jak zrobili wakacje składkowe to zasobom b2b kazali wystawić niższe faktury o tyle. Teoria skapywania nie działa, nauczcie się w końcu tego. Obniżanie podatków powoduje to, że bogatsi są jeszcze bogatsi a prekariat i tak nie dostaje podwyżek, bo przecież zarabia więcej i tak.
Porównanie dobrej oferty gdzie jest i B2B i UoP - https://justjoin.it/job-offer/netguru-engineering-manager---ai-genai-warszawa-javascript
B2B - 35k, ryczał 12%, 20 dni urlopu płatnego
UoP - 29.1k,
Jesteś takim samym biedakiem jak każdy i miliarderzy śmieją ci się w twarz.
Pomijając już to, że b2b z urlopem to etat.
@peoplearestrange: To już problem mentalny wiecznego parobka. Sam tak robiłem bo potrzebowałem hajs na mieszkanie, ale całe życie się tak nie da.
@BreathDeath: