Wpis z mikrobloga

✨️ Pomysł na lokalne przewozy – jak dorobić i nie stracić?
Wymyśliłem #pomyslnabiznes żeby sobie dorobić. Kupić stare combo/berlingo/doblo z paka (typowy wół roboczy) i robić lokalne przewozy drobnych rzeczy, wiecie ogłoszenie na Facebooku czy innym olx że przyjadę zapakuje co wejdzie na pakę, przewioze bądź wywioze gdzie trzeba. Miasto powiatowe 30k, zagadałem już też ze znajomymi co o tym myślą czy byłby popyt, czy to dobry pomysł ale chce jeszcze się dowiedzieć jak najwięcej zanim wpakuje w to kasę. Usłyszałem że nie jest to głupie tylko że z drugiej strony dalej to jakieś ryzyko. Celuje w nisze ze trzeba coś przewieźć a niekoniecznie potrzebny jest do tego bus. Zdażyłem sie zorientować ze wynajęcie na jeden dzień samego busa w stylu ducato/sprinter to koszt 200 zł. Spinało by się to na start jako taka cena wyjściowa 150 zł za kurs na terenie samego miasta? Wiadomo że dalej = drożej. W razie jakby nie wypalilo czesc kasy mógłbym odzyskać bo auta o których myślałem już na wartości wiele nie tracą więc pewnie mógłbym je sprzedać te 3 stówki taniej niż kupiłem.
#wlasnybiznes #praca #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: No sam jestem ciekaw czy ma to sens. Z mojej perspektywy, to jeśli bym nie potrzebował busa, to bym sobie osobowym przewiózł, albo poprosił kolegę albo rodzinę (jeśli bym nie miał auta). Mogę się jednak mylić, bo w domu mam i osobowy i długiego busa, stąd nie myślę jak twój potencjalny klient.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: moze nie w temacie, a moze w temacie.

Oatatnii znajony narzekal, ze ma juz rodzicow 70+ w powiatowym i ma cholerna zagwozdke. Rodzice juz maja lwkkie problemy z poruszaniem sie mi szukal firmy/ludzi ktorzy mogli by im ogarniac zakupy ze sklepu i dowozic pod dom.
Mowi ze bylby sklonny nawet jakis abonament placizxbyle by ktos raz na 2 dni ogarnal im podstawowe rzeczy.

No tylko pytanie jak zaczac, naglosnic,
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: to faktycznie jest nisza i dziwie sie, że firmy od jedzenia pudelkowego nie dolaczyly uslugi typu "zakupy spozywcze albo w aptece" do portfolio, skoro dostawca i tak jedzie pod drzwi to jednym kursem moze dowiezc wszystko co emeryt potrzebuje, chocby glupie baterie do pilota, papier toaletowy albo zgrzewki napojów.. kwestia dobrej organizacji i szeroki strumien hajsu do wziecia
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Derezzed do osobówki tez nie wsadzisz wszystkiego albo będzie to uciążliwe naprzyklad szafki, komody, pralki, mniejsze lodówki, różne graty z piwnic, pozostałości po remontach, wanny. Skutery też da radę, z motorami może już być problem (mam znajomych którzy jeżdżą, yamaha aerox wchodzi spokojnie na skos wiem z doświadczenia), może jeszcze jakieś mini quady. Jeszcze musialbys sam sie nadźwigać a przy okazji to upchać. W busy nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: sprzedaj auto i kup na daily jakies berlingo. potem oglaszaj sie na lokalnym fb ze za jakas tam stawke przewieziesz ludziom rzeczy. dzieki temu nie inwestujesz w kolejne auto i sobie po pracy cos tam dorobisz. inaczej nie widze sensu
  • Odpowiedz
to faktycznie jest nisza i dziwie sie, że firmy od jedzenia pudelkowego nie dolaczyly uslugi typu "zakupy spozywcze albo w aptece" do portfolio, skoro dostawca i tak jedzie pod drzwi to jednym kursem moze dowiezc wszystko co emeryt potrzebuje, chocby glupie baterie do pilota, papier toaletowy albo zgrzewki napojów.. kwestia dobrej organizacji i szeroki strumien hajsu do wziecia

@hu-nows: temat do większych firm cateringowych, a one są głównie w dużych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wpierw się oglos i zobacz ilu w ogóle chętnych jest, bo jak dodasz post na 10 grupkach, na olx wykupisz promocje i nikt się nie odezwie to lipa, no chyba, że koniecznie musisz zdjęcie dostarczają wstawić to inna sprawa
  • Odpowiedz
do osobówki tez nie wsadzisz wszystkiego albo będzie to uciążliwe naprzyklad szafki, komody, pralki, mniejsze lodówki, różne graty z piwnic, pozostałości po remontach, wanny

@mirko_anonim: do skody Octavia 3, 5 drzwi,
Wsadzakwm pralki, lodówki i jeszcze zamykałem klapę bez problemu
Jak robiłem remont ogródka to musiałem się pozbyć kilkaset kg starego podestu drewnianego, długie na 2.5-3 metry, też wchodziło i klapę domykalem
Gruz i płyty stare betonowe też woziłem w bagażniku
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @lubie-solnik średnio mi się widzi używanie na codzień 2 osobowego małego dostawczaka kiedy mam już osobówkę. Jestem młody, odłożyłem trochę grosza chciałbym zainwestować i coś tam samemu sobie działać, przetestować rynek gdyby wpadło te 10 zleceń w miesiącu to byłbym zadowolony, jak nie to zmiana w działaniu albo pogodzenie się że nie wypaliło i zawijanie interesu
@hu-nows glovo ma napewno możliwość zamówienia z apteki i biedronki
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak masz odłożone pieniądze to po prostu idź w handel a nie będziesz musiał harować i użerać z ludzmi bo to ciężki kawałek chleba.Mozesz zacząć od jakiś tanich samochodów, skupuj gry komputerowe i sprzedawaj drożej etc ,możesz też pójść na kurs fryzjera i zacząć od cięcia znajomych w domu.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Eftef handel to też użeranie się z ludźmi, przy autach większe ryzyko władowania się na mine i utopienia kasy, czekanie aż się sprzeda, za ile, dochodzą formalności to zupełnie inny próg wejścia, najważniejsze ja nie mam aż takiego pojęcia o samochodach żeby móc nimi handlować, o grach podobnie. A do bycia fryzjerem podejrzewam że nie miałbym ręki. Praca fizyczna to nie jest dla mnie żaden problem,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Pomysł na biznes stary jak 3 RP i wymagający fizycznie. Będziesz tez pewnie potrzebować kogoś do pomocy no i myślę ze lepiej busa niż jakis maly dostawczak (patrz czym konkurencja jeździ). Jako praca dorywcza pewnie spoko jak jestes sprawny, ale jako biznes z przyszłością to ciężki temat. Musiałbyś pewnie byc w top wynikach wyszukiwania, rozszerzyć ofertę i ogólnie jakas rewolucję w branży wprowadzać.
  • Odpowiedz