Wpis z mikrobloga

✨️ Tęsknota za czasami singla
Mam ostatnio "overthinking", jestem w związkach jakikolwiek, krótkich/długich od praktycznie podstawówki, plus minus z jakimiś przerwami.
Powiedzmy, że takie "poważny" związek zaczął się w wieku 19 lat, związek trwał 3 lata. Potem miałem prawie dwa lata przerwy jako singiel, aktualnie od 12 lat w związku i wiecie co?

Jak ja qwa tęsknie za tym okresem, gdzie byłem singlem, błogosławione 2 lata:
- byłem wolny, dosłownie mogłem robić to co mi się podoba, wyjście na miasto, wyjście do pubu, siłownia kiedy chcę, wypady za miasto z kumplami, nikt nie suszył głowy, nikt nie czekał. Wracałem do domu i mogłem sobie grać, oglądać tv bez "pamiętaj wyrzucić śmieci, pamiętaj, że... zrób... długo jeszcze będziesz siedział " :D i żeby nie było, mój związek jest mega udany. Ale mam wrażenie, że dwie osoby zawszę generują 2x problemów, stresów i innych sytuacji. Taka natura związków.

Nigdy w pełni nie wybawiłem się jako singiel, chciałbym czasem po prostu pobyć w 100% sam ze sobą.
Trochę to dla mnie abstrakcja, związki w pewnym sensie zawsze wychodziły same naturalnie i w większości nie z mojej inicjatywy.

tak więc czołem i #single doceniajcie to co macie (jakkolwiek to źle brzmi)

#psychologia #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stary_magazynier: @RobarTheKing: co inne jak związki przychodzą łatwo, a co innego jak ich w ogóle nie ma. Jeżeli ktoś codziennie coś robi po pracy, planuje nowe zajęcia, robi dalekosiężne plany, wycieczki, leci się pobawić, ma zainteresowania, codziennie jakieś atrakcje to może odczuwać pewien niedosyt.
Każdy ma swoją bańkę i środowisko i nie zawsze wszyscy tam kogoś mają, bywa, że spotyka się podobnych ludzie.
Jeżeli masz tyle zajęć, że
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To nie takie proste - jeśli masz te 20+ lat, to zawsze była ekipa do wyjścia do pubu, przy 30+ już za bardzo nie ma z kim wychodzić, bo większość osób żyje swoim życiem w związkach i spotykają się raz na kwartał albo raz na pół roku.
  • Odpowiedz
@Qullion: mam zajęcia po pracy, chodzę na siłownię, jeżdżę na rowerze, jak tylko jest pogoda to w weekendy wypady w góry, jak tylko znajomi czy to z pracy czy z dawnych lat mają czas to się z nimi spotykam. Niestety ale prawie zawsze podczas tych aktywności mniej lub bardziej jest mi przypominane, że dalej jestem sam. Szczerze mówiąc nie wiem skąd na to wszystko biorę siłę.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
racjonalny-strażnik-82: Ty chyba żartujesz. Ja jestem singlem od ponad 30 lat i co z tego że mogę wszystko jak nic nie robię? Bo z kim wyjde do klubu, z kim będę chodził po barach itp? Zero zainteresowania od kobiet, zero znajomych. Nie no super życie singla nie ma co....

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz
@stary_magazynier: nasz świetnych znajomych skoro ci przypominają. Kiedyś jeździliśmy ze znajomymi i nawet o tym nie gadaliśmy nawet jak nie mieli. Powiedz niech ci znajdą jakąś.
Sam jeździłem w góry jak nikt nie chciał. Teraz mam daleko do góry to już nie jedzie się na jeden dzień, jak już na dłużej.
Kolega chodził na siłownię, a teraz jeździ na różne zawody z podnoszenia ciężarów, a także robi z kolegami pokazy
  • Odpowiedz
nasz świetnych znajomych skoro ci przypominają

to nie znajomi mi o tym przypominają wprost tylko mój mózg mi sam to robi jak jestem w takich sytuacjach. Oni są bardzo wspierający. Raz jak nocowaliśmy w hotelu to jako jedyny byłem sam w swoim pokoju (reszta z partnerami). No i przyszli wszyscy i siedzieli ze mną razem do późna żebym się nie czuł sam (a mózg i tak robił swoje eh). W tamtym sezonie
  • Odpowiedz