Wpis z mikrobloga

✨️ Jak znaleźć nową ścieżkę kariery?

Mirki, nie mam kogo się poradzić, a czuję że powoli jestem w dupie.
Pracuje w Poznaniu na magazynie za 4000 netto, od 8-16 praca w miarę lekka (w sezonie ciężej), prócz gołej wypłaty nie mam żadnych benefitów na święta, urlop itp.
Ceny idą w górę, wynajem coraz droższy a o podwyżce nie ma mowy, więc czas na zmiany. I tutaj zaczynają się schody, prócz chęci do pracy nic nie mam sobą do zaoferowania. Mam fobię społeczną połączoną z introwertyzmem, wolę pracować w samotności słuchając przez 8h muzyki na słuchawkach niż się do kogoś odzywać. Jestem otwarty na pójście do szkoły zaocznej / zrobienia kursu etc. Ale przez brak hobby / zainteresowania które nakreśliłoby mi ścieżkę kariery nie wiem co wybrać.
Bliżej mi do pracy fizycznej / technicznej niż korpo, myślałem o kierunkach technicznych mechanika / elektryka. Kiedyś chciałem pracować w IT, patrząc na dzisiejszy rynek pracy to nawet na helpdesk nie mam co liczyć. Ewentualnie C+E wokół komina? Tylko większość ofert to praca po 12h i 6k - 7k netto więc bez szału jak przeliczymy na godzinę pracy.

#praca #pracbaza #kiciochpyta #pytaniedoeksperta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
inteligentny-wizjoner-79:

. Mam fobię społeczną połączoną z introwertyzmem, wolę pracować w samotności słuchając przez 8h muzyki na słuchawkach niż się do kogoś odzywać

@mirko_anonim:
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @thority w ostatnim czasie bardziej myślę o zakupie mieszkania niżeli wyjeździe za granicę, ale nadal mam trochę mieszane uczucia co do tego czy zostać, może faktycznie lepiej wyjechać. Niestety od tego pomysłu odsuwa mnie dziewczyna, ma stabilną pracę za +5k netto jako księgowa, więc dla niej wyjazd za granicę to jest zejście o poziom niżej.
@Yuri_Yslin widzę ilu ludzi ma problem znaleźć pracę jako osoba już
  • Odpowiedz