Wpis z mikrobloga

autor mema chyba nie zdaje sobie sprawy, że ilość miejsc na studia medyczne jest z góry ustalona przez Ministra Zdrowia i Izba Lekarska ma w chuju, czy na jedno miejsce będzie 100 kandydatów czy 10000 xD

@jutokintumi: a tak się składa, że w większości ministrami zdrowia byli lekarze
badum tsssss
  • Odpowiedz
na tym portalu w top 3 jest dla mnie ból d--y programistów o zarobki lekarzy XD jak śmieć śmie zarabiać lepiej ode mnie XD

@su1ik: a ty chętnie płacisz 300zl za wypisanie recepty, które trwa 4 minuty?
  • Odpowiedz
A teraz wyobraźcie sobie że AI zacznie pisać kod do diagnostyki medycznej i nagle lekarze też będą mieli "kryzys IT" ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ciekawe czy wtedy izba lekarska też będzie "promować i naganiać" na programowanie...
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: typowe jak śmieć śmie zarabiać lepiej ode mnie XD
Płacisz za specjalistyczną wiedzę i uprawnienia do wykonywania danej czynności. Chyba nigdy nie korzystałeś z usługi hydraulika, nie mówiąc już o jakiejś p------e typu przeniesienie gniazdka elektrycznego XD
  • Odpowiedz
typowe jak śmieć śmie zarabiać lepiej ode mnie XD

Płacisz za specjalistyczną wiedzę i uprawnienia do wykonywania danej czynności. Chyba nigdy nie korzystałeś z usługi hydraulika, nie mówiąc już o jakiejś p------e typu przeniesienie gniazdka elektrycznego XD

@su1ik: a tymczasem lekarz specjalista w Niemczech zarabia 2x średnia krajowa. Natomiast byle konował w Polsce startuje od 4x średnia krajowa i to tylko za zwykłe wypisywanie recept. Specjalista może zarabiać i po
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: wyobraź sobie, że mieszkam w de i te 2 średnie krajowe to masz chyba z d--y info XD w Polsce też jest jakaś ustawa o średnich krajowych na etacie i to w dodatku sprzed 2 lat współczynnik biorą. Tam na etacie wszyscy z płatnymi urlopami po miesiąc, 1 dyżur w tygodniu max i każdy co najmniej porschakiem jeździ. To ty jesteś pazerny leszczyku i tobie d--a pęka bo śmieć
  • Odpowiedz
: wyobraź sobie, że mieszkam w de i te 2 średnie krajowe to masz chyba z d--y info XD w Polsce też jest jakaś ustawa o średnich krajowych na etacie i to w dodatku sprzed 2 lat współczynnik biorą. Tam na etacie wszyscy z płatnymi urlopami po miesiąc, 1 dyżur w tygodniu max i każdy co najmniej porschakiem jeździ.

@su1ik: dane z oficjalnych źródeł. Poza tym - tylko Porsche? Ja znam
  • Odpowiedz