Aktywne Wpisy

orgin246 +10
Ej mordeczki z tagu. Wiemy, że ludolodzy to za dużo w gry nie grają bo głównie to wskazują, kto te gry niszczy. Co nie znaczy, że nie możemy sami pogadać lekko o giereczkach. Pochwalcie się w co tam ciekawego graliście w styczniu?
Ja trochę biednie bo nie miałem jakoś parcia na granie więc tylko skończyłem SW: Outlaws, Killzone 3 i Sly 3.
#kiszak #gry
Ja trochę biednie bo nie miałem jakoś parcia na granie więc tylko skończyłem SW: Outlaws, Killzone 3 i Sly 3.
#kiszak #gry

Soothsayer +136
Tak się kończy jak się na auto chucha i dmucha, jak ja kupiłem pierwsze auto (przypominam, nowe z salonu, powtarzam nowe) to prewencyjnie co tydzień tarłem felgami o krawężnik podczas równoległego i dla pewności jeszcze p-------------m raz w krawężnik jadąc 40 bo nie trafiłem w ulicę,.dzięki temu nie musiałem się martwić że jakieś losowe nieszczęście spotka moje auto jakąś wgniotka c--j wie skąd bo ja już zadbałem o to sam żeby troszku

Mireczki, pomóżcie, bo nie wytrzymię... Dziś odebrałem telefon ze szpitala w sprawie swojego ojca, który jest już starszym człowiekiem i kolejny raz w krótkim czasie zabrało go z domu pogotowie. Pani ze szpitala pytała czy mogę go do siebie zabrać, bo nie może dłużej mieszkać sam. Jak nie to trafi do DPS-u, który będzie domagał się ode mnie pieniędzy.
Problem w tym, że ojciec od lat nie utrzymywał ze mną kontaktu. Przypomniał sobie o synu po 8 latach niewidzenia, kiedy pierwszy raz trafił do szpitala 2 tygodnie temu. I to nie jest tak, że ja nie próbowałem się z nim wcześniej widywać. On zwyczajnie nie odbierał telefonów, obrażał się o jakieś wyimaginowane problemy i miał w dupie mnie czy swoje wnuki. Jak się z nim zobaczyłem w szpitalu to nawet nie pamiętał jak się nazywają oraz ile mają lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wychowywał mnie przez cały jeden rok życia. Później płacił alimenty do 19. roku życia, kiedy się obraził i przestał ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przez resztę czasu alimenty płacił Fundusz Alimentacyjny. Komornik przestał go za to ścigać dosłownie rok czy dwa lata temu. W czasie kiedy jeszcze płacił alimenty, widywaliśmy się może raz w miesiącu, z 2-letnimi przerwami na jego pobyty zagraniczne czy zakład karny.
W dorosłym życiu próbowałem nawiązać z nim jakiś kontakt, przywrócić relację. Chciałem, żeby wnuki miały dziadka. Niestety, po ich urodzeniu /kilkanaście lat temu/ znalazł czas na dosłownie dwa spotkania. Później zawsze miał wymówki, żeby się nie spotykać. W końcu przestawał odbierać telefon, a w rozmowach z rodziną obwiniał mnie, że się "nie odzywam" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Takie interwały w spotykaniu się trwały 2 do 4 lat, aż przestałem zupełnie zabiegać o widzenie z "kochanym tatusiem", bo czułem, że tylko mnie na tym zależy. Efekt to 8 lat niewidzenia. 2 tygodnie temu odwiedziłem go w szpitalu. Nie było to spotkanie serdeczne. Myślę, że on nie ma zwyczajnie kogo prosić o pomoc i jest przerażony swoją samotnością oraz bezradnością. Z drugiej strony ja nie czuję, że jestem mu coś winien. Wszystko co osiągnąłem zawdzięczam sobie i bliskim, którzy mi pomagali, kiedy nie było obok mnie rodziców.
Jest mi przykro kiedy na niego patrzę, ale czuję, że jest dla mnie niemal obcym człowiekiem. Równie duży smutek czuję widząc schorowanego bezdomnego, z którym nic mnie łączy...
Domyślam się, że teraz czeka mnie wizyta u adwokata, ale chciałem wiedzieć czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji i czego mam się spodziewać?
#prawo #rodzice #rodzina #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Spodziewaj się płacenia z DPS ojca.
I tak, wiemy, nie zasługuje na to. Ale alternatywa jest, żeby tacy ludzie umierali pod płotem lub żeby płacili za nich wszyscy, a nie tylko Ty i pozostała rodzina.
Zwolnienia obligatoryjne są dla biednych (ale tak naprawdę biednych,