Aktywne Wpisy

prostymirek +93
Słabi ludzie stworzyli nam ciężkie czasy w których o jedną kobietę trzeba konkurować z tysiącami mężczyzn, o mieszkanie z landlordami i flipperami, a o pracę z hindusami i innymi imigrantami.
#takaprawda #demografia #praca #zwiazki #nieruchomosci
#takaprawda #demografia #praca #zwiazki #nieruchomosci

paluszki_rybne +76
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Nie mam możliwości na awans w jakiejkolwiek pracy. Mam 32 lata i przerabiałam w życiu sklepy, magazyny, biura. Od sasa do lasa. Wszędzie korporacja, wyścig szczurów. Nienawidze tego i nie potrafię rozpychać się łokciami jak niektórzy. No nie, to nie mój świat ani nie chce brac udziału w tym. Tylko co mi zostaje? Te samo stanowisko od kilku lat za tą samą stawkę, bez awansu. Próbowałam wykrzesać siły, byłam i bralam udział w rekrutacjach przeróżnych. Już nawet nie mówię o liderze czy kierownictwie ale nawet jako pomocnik/zastępca. Zawsze ktoś się znajdywał bardziej wygadany, bardziej otwarty, z większą ilością pomysłów. Pogodziłam się jako tako z tym. Lubię pracować w swojej ciszy, na swoje wyniki, indywidualna praca jak najbardziej mi odpowiada. Teraz siedzę na jednym magazynie, mam pracę biurowo-magazynowa. Pracuje normalnie przy komputerze, mam normę do zrobienia i muszę pilnować jakości produktów. To wszystko za minimalną z dodatkami. Pracuje już tak 8 rok. Myślałam o studiach ale mam słaby wynik z matury. Aż wstyd normalnie wysyłać papiery na jakiekolwiek studia. Nawet nie wiem co bym chciała robic w tym życiu, w jakim zawodzie bym się spełniała. Musiałam bardzo szybko iść do pracy, zaraz po maturze aby zarobić na życie i zaraz się wyprowadziłam z domu rodzinnego. Nie chce wchodzić w szczegóły ale było bardzo ciężko, w trakcie liceum również dorabiałam bo często brakowało nawet na podpaski. Szkoda gadać normalnie.
#pracbaza #rozowypasek
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Nie jesteś pępkiem świata i nikt nie będzie się przejmował Twoim wynikiem z matury, bo ludzie mają ciekawsze rzeczy do roboty. Prędzej wzbudzisz podziw, że w tym wieku chcesz się dalej kształcić, bo to dobrze o Tobie świadczy. Dowiedz się co chcesz mniej więcej robić i idź na studia, a w między
Ale ponieważ łatwiej się radzi niż działa to... po pierwsze - myślę że