Wpis z mikrobloga

✨️ Jak wyjść z przegrywu? Moje sprawdzone metody
#wychodzimyzprzegrywu #redpill #rozwojosobisty #psychoterapia #psychologia #looksmaxing

Zbliża się nowy rok, więc zapewne postanowieniem wielu z was będzie wyjście z przegrywu. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć wam co zadziałało u mnie. Nie jest to uniwersalna recepta więc poszczególne kroki dostosujcie do swojego problemu, ale może będzie to dla kogoś inspiracja. Obszary rozwoju są dla wszystkich raczej takie same.

1. Po pierwsze - statusmaxing: polepszenie swojego statusu.
Zainspirowałem się tu naukami redpilla. Nie przyjmuję ich bezkrytycznie, zamiast tego wyciągam z nich to co użyteczne. Redpillowcy mają dużo racji w tym, że poprzez poprawę statusu majątkowego i ogólnego ogarnięcia można znacząco podnieść swoją atrakcyjność w oczach kobiet i zyskać szacunek wśród mężczyzn.
Co zadziałało u mnie: zdobycie nowych umiejętności i certyfikatów, zmiana pracy na lepiej płatną, inwestycje, kupno wymarzonego autka, poprawa dykcji poprzez ćwiczenia, czytanie książek o rozwoju.

2. Po drugie - looksmaxing: zwiększenie atrakcyjności fizycznej.
Zadbanie i estetyka to podstawa. Niechlujstwo, brak higieny i dbałości o wizerunek drastycznie zmniejsza wasze szanse na podryw jak i ogólny sukces w życiu (niemal do zera !)
Co zadziałało u mnie: zamiast do taniej fryzjerki pani Grażynki chodzę do profesjonalnego barbera. Przykładam wagę do ubioru, wybieram porządne koszule i wysokiej jakości materiały. Zainwestowałem w markowy zegarek. Zrobiłem korektę wzroku żeby nie musieć nosić okularów. Do tego ładny zapach ( dobre perfumy to podstawa). Chodzę też na zajęcia z bjj dla lepszej formy.

3. Po trzecie - psychamaxing: ogarnięcie głowy.
W teorii sprawa prosta - jak masz bajzel pod kopułą to raczej nic nie ugrasz na rynku matrymonialnym. W praktyce wymaga to pracy nad sobą i wytrwałości w pokonywaniu swoich słabości oraz przełamania oporów w sięgnięciu po pomoc.
Co zadziałało u mnie: przede wszystkim psychoterapia (praca nad lękowym stylem przywiązania który był blokadą w nawiązywaniu przeze mnie wartościowych relacji ), książki o psychice, podcasty o tematyce psychologicznej, medytacja.

Co mi to wszystko dało ? Zdecydowanie większe powodzenie u #rozowepaski /pewność siebie w zagadywaniu kobiet/ ale też większy szacunek ogólnie np. w pracy. Zupełnie inaczej też podchodzę do porażek i potrafię przekuć je naukę, a finalnie w... sukces !

U niektórych z was może dojść jeszcze zdrowiemaxing - koledzy, nie lekceważcie swoich problemów zdrowotnych i od pokonania ich zacznijcie swoją przemianę !

Skoro ja mogłem to wy też dacie radę :) Powodzenia !

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zbliża się nowy rok, więc zapewne postanowieniem wielu z was będzie wyjście z przegrywu.

@mirko_anonim: coś mi się zdaje, że Ty nawet obok niego nie stałeś tj. jeśli jakoś życia składa się np. z 10 statystyk postaci to ty wszystkie poza powodzeniem u lasek miałeś 6/10 czyli przeciętne albo lekko powyżej i tyle

gro osób nie ma siły na zmiany lifestylu, bo nie widzi realnych zmian na lepsze tj. lepiej
  • Odpowiedz
Co innego jak ktoś nigdy nawet znajomych nie miał, ma jakieś wielkie traumy itd. to już poziom hard ale o zdrowie psychiczne zawsze warto zadbać i zrobić z tego punkt wyjścia

@mirko_anonim: to prawda ja mogę powiedzieć jedynie na swoim przykładzie że po 30 roku życia zwyczajnie mi zbrzydło to stawanie na głowie i gonienie za sukcesem z kobietami - głównie dlatego, że realnie NIE WIEM gdzie niby miałbym je poznawać

nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Te maxingi spoko opisane tylko trzeba pamiętać ze tam nie ma poziomu max który można zdobyć. Warto rozwijac się w tych aspektach, być coraz lepszym, ale porównujmy sienprzede wszystkim ze soba z przeszłości
  • Odpowiedz