Wpis z mikrobloga

@salo91: mam tak samo. Mimo, że coś tam trenuje i we wrześniu jadąc pociągiem poszedłem uciszyć menela, bo panie konduktorki chyba się bały to mega stres złapał XD
  • Odpowiedz
@Y3ll0w69: a jakie znaczenie ma tu odległość? Przede wszystkim gość nie wygląda na "zawodnika" - ten co nadstawia łeb to koniec końców też chuchro. Druga sprawa, że wygląda na pijanego. Trzecia... sam mu wystawił łeb, nie dając sobie szans na obronę - ani nie zasłonił się rękoma, ani też szyja nie mogła zniwelować efektów ciosu. Bokserzy często trenują mięśnie karku, żeby głowa im nie latała po uderzeniu na prawo i
  • Odpowiedz
@Wilczak: akurat po nokaucie to cie nikt nie zastrzeli, dlatego jak decydujesz sie juz na rękoczyny, to nie liścia i zostawiasz oponenta, bo wtedy faktycznie, ale lecisz już do końca. myslisz, ze ten tutaj się ocknął na kolejnym przystanku? ja myślę, że do końca dnia mu w głowie szumiało, o ile nie ma wstrząsu mózgu, wtedy nie pamięta nawet co się wydarzyło :)
  • Odpowiedz
@Y3ll0w69: szczęka. dobry strzał powala każdego. niektórzy mają mocniejsze, ale to chyba też związane jest z mięśniami na szyi/karku, które trzymają głowę. Niektórzy padają nawet po niewinnym ciosie - wówczas mówi się (o bokserze), że ma szklaną szczękę
  • Odpowiedz
A film... cóż... kolejny przygłup, który wystawia głowę do znokautowania. Że oni się nigdy nie nauczą. Choć pewnie to wynika z tego, że rzadko trafiają na takich, co tracą cierpliwość i w końcu uderzają.

@salo91: W moim przypadku nie chodziłoby o cierpliwość, tylko o wykorzystanie momentu, który może się nie powtórzyć, co przy znacznej różnicy masy, może być kluczowe dla wyniku starcia.
  • Odpowiedz
@peoplearestrange: Po tym co piszesz wnioskuję, że nigdy niczego nie ćwiczyłeś. Chyba na większości pierwszych lekcji sztuk walki trener mówi, że w razie zagrożenia najlepszą obroną jest wycofywanie się/ucieczka. Atak jest absolutną ostatecznością.

Byłem w pobliżu poniższej akcji, choć samego dźgnięcia nie widziałem. Moja dziewczyna mieszkała 100 m dalej.

W piątek pijany mężczyzna wbił chłopakowi nóż w serce, bo ten stanął w obronie swojej
  • Odpowiedz