Wpis z mikrobloga

Wydałem 250 zł by dowiedzieć się że mój kot to menda xD
Od soboty praktycznie nic nie zjadł. Próbowałem 3 różnych puszek, saszety, zupkę, sucha karmę. Nie je i koniec. Nie no, zjadł kilka sztuk suchej ale psiej. Z wielką łaską. W poniedziałek u weta jakieś tam wcierki dostał na apetyt, probiotyk, odrobaczanie. Dalej nic nie jadł. Siedział przed miska i wyglądał jakby chciał ale nie mógł xD
No to dzisiaj na kroplówkę, badanie krwi i usg. Plus apetizer.
Diagnoza? Wszystko z nim ok. Z dobrobytu w dupie mu się przewróciło xD
Ludzie, czym karmicie swoje bestie? Mam puszki purizon i granatapet i nie tyka. Polećcie coś.
#kot #koty #zwierzaczki
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kowal19888: Normalne. Nasz książę ma tak samo. Ostatnio smakowała mu karma z łososiem. To zamówiłem 96 puszek, ale akurat woli królika teraz... a i tak najbardziej lubi takie plugawe puszki z Rossmanna czy Biedronki za 3-4 zł - choć one o dziwo nie mają najgorszego składu. Bo długo to on chciał jeść tylko to najgorsze co mają 2% mięsa
  • Odpowiedz
@Kowal19888: moje najstarsze kitku tylko whiskas sucha i mokra, syf, ale cóż ludzie tez wolą kebaby, a drugie też stare kitku mniej wybreden, zje większość, ale po lepszych karmach rzygał i musiał przejść na syf, trzeci młodzik łysy zje wszystko, ale przez to, że nie chce mi się za bardzo rozdrabniać je whiskasa, przez rok próbowałem z różnymi karmami, ile na to wydałem to brak słów, ale chociaż teraz oszczędzam
HADESP2K - @Kowal19888: moje najstarsze kitku tylko whiskas sucha i mokra, syf, ale c...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Kowal19888: Przegłodzić kota. Moje z czasem tez zrobiły sie francuskie kotki, wiec w końcu parę razy dostały pełne miski różnych w miarę dobrych karm i tyle... Marudziły, miauczały aż w końcu zjadły. W końcu za którymś razem nauczyły sie i jak widzą ze mam ich humorki w dupie to jedzą co maja. A raczej kupuje w miarę dobre jedzenie (feringa, macs - troche ostatnio sie pogorszyły, purizon, catz finwood itp)
  • Odpowiedz
@Kowal19888: Ja to w desperacji jak mnie już w-----a to dorzucam szynki na rozpęd i potem jakoś leci. A tak mniej desperacko to smaczka wpycham w mokre i jak już zacznie to coś tam zje.

Ale jak ci nie chce jeść ani suchej ani mokrej to już wyższy poziom wybrzydzania.

A tak normalnie daje john dog jagnięcina ale to chyba nie jest jakieś zajebiste samo w sobie. Z tym że
  • Odpowiedz
@Kowal19888: Mojej mogłem kupować jakieś rarytasy a i tak miała w dupie. Z kocich rzeczy to je tylko Dreamies (uwielbia to, zwłaszcza serowe i z kaczką bodajże) i smaczki. A tak to lubi "ludzkie" żarcie czyli jakiś kawałek kurczaka, szynki, nawet serek. Tylko trzeba uważać, żeby nie za dużo i nie słone.
  • Odpowiedz
@Kowal19888: moj je tylko saszety whiskasa, byly probowane inne marki i nie zje, z puszki to zadnych nie tknie. a i tak potrafi raz na jakis czas potrafi obrazic sie i nie jesc, ale dzien lub dwa glodowki zalatwiaja sprawe

sucha je zawsze jakakolwiek by to nie byla
  • Odpowiedz