Wpis z mikrobloga

Wydałem 250 zł by dowiedzieć się że mój kot to menda xD
Od soboty praktycznie nic nie zjadł. Próbowałem 3 różnych puszek, saszety, zupkę, sucha karmę. Nie je i koniec. Nie no, zjadł kilka sztuk suchej ale psiej. Z wielką łaską. W poniedziałek u weta jakieś tam wcierki dostał na apetyt, probiotyk, odrobaczanie. Dalej nic nie jadł. Siedział przed miska i wyglądał jakby chciał ale nie mógł xD
No to dzisiaj na kroplówkę, badanie krwi i usg. Plus apetizer.
Diagnoza? Wszystko z nim ok. Z dobrobytu w dupie mu się przewróciło xD
Ludzie, czym karmicie swoje bestie? Mam puszki purizon i granatapet i nie tyka. Polećcie coś.
#kot #koty #zwierzaczki
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@Perkelev: Niestety, ale kot nie może długo nie jeść. Już po dobie czy dwóch potrafią być nieodwracalne zmiany w organizmie.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@HADESP2K: Nie chorują Ci te rasowce? U mnie tylko mięso gotowane. Jak nie chce to jakieś karmy mokre typu 97% mięsa. Suchej prawie wcale, bo kot powinien jeść mokre a jak już ma jeść suche chrupki to powinien dużo pić.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kowal19888: Jak moim kotom się znudzi karma to kupuję pojedyncze sztuki innych firm. Jak coś siądzie, to wtedy zamawiam więcej. Często po miesiącu abstynencji od jednej karmy próbuję do niej wrócić. Zdarza się, że polubią ją na nowo. Obecnie jedzą Royal Canine mokrą, a suchą Applaws. Mój starszy kot, który jadł tylko suchą karmę, jak zamówiłem royal canine mokrą, to zaczął ją jeść, i póki co je ją nawet często.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Kowal19888: mój tak robił, został kilka razy przeglodzony i zrozumiał, że takie wybrzydzanie nie pomaga napchaniu brzuszka.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kowal19888: Mój kot żarł dobre żarcie z Zoo Plusa i nagle zastrajkował. Aktualnie smakuje mu najbardziej najgorszy syf typu Whiskas albo Gourmet.
  • Odpowiedz
@Kowal19888: Od dzisiaj masz tego kota, że nie wiesz? Koteł grymasi bardziej od 3 letniego dziecka i mojej różowej. Je jak ma ochotę i to na co w danej chwili ma ochotę po prostu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mój powinien jeść Royal Canin Urinary ze względu na problemy z nerkami. Musze mu mieszać i dawać na zmianę z innymi bo po trzech razach nie je jej
  • Odpowiedz