Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +760
Orlen Polski Tinder Narodowy im. św. Jana Pawła II
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz
Ka4az +261
Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka to jest największy Janusz jakiego poznałem XD
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
źródło: image_picker_D05F954F-A5C3-474E-A17F-94CA2C14BF17-16532-000003E3F0456415
Pobierz

Cz.4 jak umiera się w lesie.
Jak wszystkim wiadomo kable z prądem te trzy żyłowe zawieszone na słupach biegną do każdej wsi, często są prowadzone lasami i polami. Zazwyczaj wzdłuż dróg aby był do nich łatwiejszy dostęp.
Właściciel tej linii energetycznej musi dbać oto aby drzewa nie dotykały gałęziami lini. Dlatego podpisuje kontrakty z firmami zewnętrznymi na obcinanie gałęzi drzew wchodzących na linie lub wycinki całych drzew gdy te są pochylone w stronę drutów.
Jak zawsze wygrywa ten co zrobi za niższą stawkę. Dlatego nie każda firma ma specjalistyczne pojazdy które mają teleskopowy wysięgnik na końcu którego jest potężna tarcza do cięcia drewna.
Są też bieda firmy których cały majątek to samochód terenowy kilka drabin, kilka pił i jakaś lina.
Do takiej firmy zatrudnił się pewien świeży absolwent szkoły sredniej. Była to jego pierwsza praca a 3 dzień w firmie.
Od rana padała lekka mżawka, ludzie z firmy porozstawiali drabiny oparli o drzewa i pilarkami obcinali gałęzie które wisiały nad liniami. I tak drzewo za drzewem.
Gdy po pracy pojechałem na zakupy dowiedziałem się w sklepie że ten chłopak zginoł podczas pracy.
Nikt jednak nie wiedział czy gałąź którą obciął spadła mokra na linię a on się zapomniał i ją chciał ręką ściągnąć czy też może końcówka leżącej na drutach gałęzi go dotkneła i w ten sposób został porażony. Czy może zwyczajnie spadł z innej przyczyny z wysokości około 10metrów. Efekt był taki że chłopak w trzecim dniu swojej pracy poniósł śmierć na miejscu
źródło: temp_file1963389825993876902
PobierzAle to wlasnie Szef zrzucil go z tej drabiny.
Zeby mu nie placic za te trzy przepracowane dni( ͡~ ͜ʖ ͡°)
#gruparatowaniapoziomu
@PfefferWerfer: nie dostał, bo to pewnie kolejna zmyślona historyjka OPa, jak ta z wczoraj czy przedwczoraj xD
Każdy chce mieć ładny krajobraz, bez słupów i linii, ale nikt nie chce ponosić związanych z tym kosztów.
Warto przy okazji wyborów zainteresować się czy (i kto) ma pomysł na politykę infrastruktury wodnej (przypominam, że zaniedbano gospodarkę wodami, retencję tychże,
źródło: Screenshot_20251130-093311429 (1)
Pobierz@mpetrumnigrum: jakby ściągnął nogą to zostałby celebrytą, zdobywcą gór.
źródło: images (20)
Pobierz@pr0rebel: kolego, w ostatnich sondazach gosc co zrobil dziadka na kawalerke, ma w rankingu zaufania publicznego, pierwsze miejsce. Takze, jaka kultura polityczna?
@PfefferWerfer: to nie jest takie proste. Spójrz jaką powierzchnie ma Holandia xd
źródło: obraz
PobierzPytam, bo jak mieszkałem w małej wiosce, to co chwilę coś w powiecie się działo, włączając w to zaginięcia, morderstwa czy właśnie jakieś głupie wypadki. I okolica tym żyje.
W miastach z kolei... Cóż, mam wrażenie że jest zgoła odmiennie i zainteresowanie sąsiadami (zakrawające o plotki) jakoś jest mniejsze. We wsi (sołectwie czy