Aktywne Wpisy

Sonny86 +1042
źródło: scaled_1000024899
Pobierz
klaudia-hadalala +17
Dzisiaj sprzątałem u mamy na strychu. W rogu, za starymi nartami, stała szafa. Ta sama, którą mój ojciec przywiózł na początku lat 90. Nie ruszałem jej od lat. Pamiętałem, że skrywała skarby.
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
źródło: IMG_4156
Pobierz

#bekazpisu #polityka #polska
źródło: 6f2b3031c1bce4ff38cc11188843a396
Pobierz"Prawybory" były igrzyskami dla ludu na rozpoczęcie kampanii z przytupem i
@recznik_z_ikei Ale żeś typie teraz doje*ał XDDDD prezydent ani premier nie są żadnymi funkcjonariuszami to raz. Służby podlegają pod premiera nie pod prezydenta to dwa. Trzy - od rządzenia jest premier, prezydent REPREZENTUJE politykę
Kwestia czy prezydent musi czy nie musi powoływać sędziów była rozpatrywana już kilkanaście lat temu - okazało się, że nie musi.
@slapdash: nie wiem, czy można winić kogoś z kim już nikt się nie liczy
@Gozd: o konfiarz. patrzcie jaki głupi :)
@Zenzowaty: nawet jeśli to nie on wskazał jawnie Dupiarza to ponosi polityczną odpowiedzialność za to, że sam nie przekierował kierownictwa partii by wskazała Radka
@Niebadzksieciem: Słaby strateg z ciebie. Sikorski jest potrzebny, szczególnie teraz, na stanowisku Ministra Spraw Zagranicznych. Żaden dobry strateg nie zmarnuje potencjału Sikorskiego na stanowisko, którego głównym zadaniem jest dobrze wyglądać.
@Zenzowaty: ale fikoł, a kto zarządził prawybory wiedząc jaki będzie wynik?
@Zenzowaty: Prawybory były jedynie listkiem figowym, żeby przykryć wybór Tuska, który już po ostatnich obiecał Czaskoskiemu drugie podejście i nie raz wspólnie występowali. Dla Tuska było oczywiste, że KO (nie PO, cała koalicja wybierała, łącznie z największymi lewakami z kanapowej partii Nowackiej) wybierze pięknego Rafała, bo się spodziewała takiego kandydata, bo w odróżnieniu od Sikorskiego on stawiał na budowanie relacji w partii
Każdy członek partii głosuje sam i nie bierze pod uwagę sugestii tych będących najwyżej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W Sejmie jest przecież tak samo - możesz głosować zgodnie z sumieniem i poglądami, a nie dyscypliną partii.
Postawili (topka PO) na złego konia i przegrali - tłumaczenie tego "demokratycznymi" prawyborami
No popatrz, a prezes Jarek kazał jakiemuś no-name'owi wystartować i wygrał. Tu nie trzeba szachów 5D żeby przystojnego dupiarza zatopić.
Ah, gratuluję że 300 silniczków wylizało Ci jajka, grzeczne lemingi xD