Aktywne Wpisy

moll +15
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

cichyyx +6

1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.
2. Moja dziewięciomiesięczna, najmłodsza z rodziny latorośl nie będzie już najmłodsza. A mąż mój, dzieciorób, 4 raz będzie ojcem. Ciekawe czy dostanę jakąś kasę z MOPSu ;)
3. Trzymajcie znowu kciuki za dziewczynkę!
#adopcja #rodzina #dzieci #madka #chwalesie #logikarozowychpaskow
Tzn ile masz lat?
@delulu88: przysposobiła 10-letniego syna swojego partnera, oprócz tego mają jeszcze dwójkę (w tym najmłodsze 9-miesięczne) i jest w ciąży z czwartym. Przynajmniej ja tak to rozumiem.
A tak naprawdę serio, to gratulacje 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
@Matylda_Megara przynajmniej ma 4 zatwierdzone ruchania a nie to co te przegrywy z wykopu XD
Btw nic z tego wysrywu nie rozumiem, jakiś mongolski język