Wpis z mikrobloga

Znowu przyszłam się chwalić i to bardzo! Więc pijcie ze mną kompot.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.
2. Moja dziewięciomiesięczna, najmłodsza z rodziny latorośl nie będzie już najmłodsza. A mąż mój, dzieciorób, 4 raz będzie ojcem. Ciekawe czy dostanę jakąś kasę z MOPSu ;)
3. Trzymajcie znowu kciuki za dziewczynkę!

#adopcja #rodzina #dzieci #madka #chwalesie #logikarozowychpaskow
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Matylda_Megara graty graty graty!!! Trzymam kciuki, za was! Dzieci są super, w sensie potrafią być wyzwaniem, ale jak każde wyzwanie dają ogrom satysfakcji :) (przynajmniej ja tak uważam).
  • Odpowiedz
  • 0
@izka715 są.
Lata temu byłam w ciąży i byłam bardzo sceptyczna i anty (bo przeciez nie chce miec dzieci) I ta ciążę stracilam. Najpierw wydawało mi sie, ze tak bedzie lepiej, ale z czasem zaczęłam bardzo żałować, że jednak się nie urodził, że poznałabym takie absolutne szczęście dużo wcześniej. Ale życie mnie ukarało za moja butę.
I masz rację, dzieci są wyzwaniem. Uważam że na początku było mi dużo trudniej, niż
  • Odpowiedz
@Matylda_Megara będę mówić za siebie bo zaraz się ktoś przyczepi :p - dopóki nie miałam dzieci to spojrzenie na macierzyństwo było dla mnie zupełnie inne, całe to doznanie bycia rodzicem jest czymś co zrozumiałam, dopiero jak te dziecko już się pojawiło. Oczywiście, że czasami trafiają się okropne chwile, ale jak się tak dłużej zastanowić, to tak samo masz na polu zawodowym, tak samo masz na polu naukowym jak ktoś studiuje albo
  • Odpowiedz
@delulu88: Każde jest z innym, do tego pani nadrabia młodzieńcze lata zabawy więc chce mieć dużo i szypko, czego nie rozumiesz? ( ͡~ ͜ʖ ͡°) BTW ja jako przyszły emeryt (wkrótce) już poza tą karuzelą s----------a matrymonialnego serdecznie gratuluję i dziękuję! Z mojej perspektywy postawa godna wsparcia!
  • Odpowiedz
@d4wid to nie język jest mongolski. To czytelnik. Nie moja wina, że nie jesteś najostrzejszym ołówkiem w piórniku. Ponad 400 osób zrozumiało, ty nie. Wniosek nasuwa się sam.

@Matylda_Megara: przecież to jakieś normiki twojego pokroju, respawn jak z dzieciatymi na grupce facebookowej.

latorośl XD

Składnia na poziomie jakiegoś mongoła z podlasia
  • Odpowiedz