Aktywne Wpisy

mirko_anonim +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mega_Smieszek +257
źródło: temp_file965355579804701654
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file965355579804701654
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mój brat cioteczny. Lat 40. Po studiach. Ogarnia firmę, zarządza setką ludzi, zarabia jak turbospecjalista z korpo. Dom jak z katalogu, Audi świeżo spod igły, rodzina modelowa. Wszystko jak trzeba.
A równolegle: nie wierzy w covid, za to wierzy w magiczną witaminę C, co to leczy wszystko od kataru po wojnę światową. Kupuje urządzenia do strukturyzowania wody, bo „woda ma pamięć”. W sumie to ma już więcej gadżetów do czarów niż przeciętny fan Harry’ego Pottera.
Do tego rosyjska propaganda ma na niego większy wpływ niż trener personalny na klienta po pierwszej sesji. Dach rozwalony przez drona? Fejk. Bo widział zdjęcie z FB, gdzie niby dach był rozwalony wcześniej przez burzę. Media coś mówią? To znaczy, że prawda jest dokładnie odwrotna. Tak działa jego tok rozumowania. Jakby żył w lustrzanym świecie, tylko lustro jest brudne, pęknięte i ktoś mu jeszcze markerem bohomazy dorysował.
I najgorsze jest to, że poza tym jest spoko. Odpowiedzialny, ogarnięty, sympatyczny. Dzieci bym mu zostawił bez stresu. Ale kiedy włącza internet, to zamienia się w antenę odbierającą wyłącznie głupotę.
Miał ktoś taki przypadek w rodzinie? Da się człowiekowi przywrócić firmware, czy już tylko patrzeć z boku, jak jedzie z górki bez hamulców?
#polskieonuce #rosja #wojna #medycyna #rodzina
źródło: IMG_5963
Pobierztylko mają układ hormonalny, a spece od algorytmów wiedzą jaką informację takiej osobie podstawić żeby "kliknęło" i coś ją wkurzyło / zaciekawiło - a wtedy ona wpada w króliczą norę teorii spiskowych, gdzie chaotyczny świat partykularnych interesów nabiera większego
źródło: new-tv-house-vault-tex-hja-do-ham-not-open-vegas-13x2
PobierzTo wszystko o czym piszesz to nie znaczy, że nie może być debilem, a jest z tego co opisujesz xD.
Ja uwazam ze kazdy ma slaby punkt i wystarczy odpowiednio pokierowac rozmowe , zadac wlasciwe pytania i wtedy rozne glupoty mozna wkrecic.
@SynMichaua: to wszystko zależy od tego jak daleko w to zabrnął. Np. typ kupił urządzenie do strukturyzacji wody, które potrafi kosztować od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy zł. Wywalił w to kupę siana, a teraz ktoś próbuje mu wytłumaczyć że został oszukany. Naturalną reakcją jest złość, strach oraz zaburzenie poczucia własnej wartości. Niestety podświadomą
@SynMichaua: mój wujek xD wierzy we wszystkie teorie spiskowe z prawej strony internetu. Dla odmiany moja kuzynka (a jego córka) wierzy we wszystkie teorie spiskowe "z lewa"
@SynMichaua: człowiek "głupi" ma często łatwiej, bo nie posiada "overthinkingu", perfekcjonizmu, strachu przed tym, że coś z----e.
Finalnie zaczyna robić coś na własną rękę, często na czarno (brak strachu/wiedzy przed konsekwencjami). Zatrudnia kogoś do pomocy, później drugiego i tak leci.
Trafi na ogarniętych, ale nieasertywnych specjalistów, których będzie doić, a którzy za niego zatrudnią