Wpis z mikrobloga

Co się bardziej opłaca zrobić firmie?

• Kupić licencję Claude Code za $200 i dać seniorowi 28.2% (22)
  • Zatrudnić kolejnego programistę z Polski za $3000 7.7% (6)
  • Zatrudnić Hindusa z Pune za $150 64.1% (50)

Oddanych głosów: 78

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BlackpillMonster: Szczerze ? Chcąc przyśpieszyć projekt i go dowieźć to biorę Polskiego seniora z kontraktorni na B2B zakredytowanego i zaleasingowanego bo wiem że będzie pracował po 12h a i tak mogę go zwolnić kiedy chcę. AI nie przyśpieszy mi pracy seniora o więcej niż 10-20%, takie są realia a Hindusz Pune ma dużą szansę rozwalić mi ten projekt, więc Polak za 3000$ brzmi jak sweet spot.
  • Odpowiedz
a Hindusz Pune ma dużą szansę rozwalić mi ten projekt

@Whiskeyjack29: hindusi z Pune nie sa o wiele gorsi od polskich seniorow za to sa znacznie tansi wiec maja znacznie lepszy stosunek cena/jakość i dlatego coraz wiecej projektow z Polski przenosi sie do Indii
  • Odpowiedz
@ShiroUmizake: no ja wlasnie pracowalem z hindusami z Pune (dzial polski mial im przekazac wiedze, bo projekt przeniesiono z Polski do Indii) i podtrzymuję to co napisalem wyzej. Dzis poziom hindusow jest naprawde pratycznie taki jak Polakow a sa znacznie od Polakow tansi
  • Odpowiedz
@git_commit: Hindus jak nie zrozumie to i tak powie, że zrozumie. Ale nie rozumie. I nie zrobi. Ale się nie przyzna. I w końcu nie zrobi. Jak hindus do mnie dzwonił to wiedziałem że będę miał z życia wyciągnięte 2-3 godziny. O braku gita, przekazywaniu w sobie zipie, czy wstawianiu ZMIENNYCH z spacjami to już nie skomentuje.
  • Odpowiedz