Aktywne Wpisy

plyty_chodnikowe +161
Przyznaj się, bez wstydu o-------ś takiego polskiego burgera a'la budka fast food na dworcu w Kielcach czy innych Gliwicach, co? Miękka bułka z sezamem, przypieczony kotlet z psa, prażona cebulka, musztarda sarepska, kwaśne plastry ogórka, okazyjna sałata, keczupu tortex n------e tyle że wycieka wszystko bokiem...
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
źródło: IMG_0726-825x465@2x
Pobierz
Niuska +2
#jedzenie #dieta #wegetarianizm #gotujzwykopem
Nie jem mięsa, brzydzę się jajkami i ostatnio też żółtym serem, poza tym próbuje ograniczać nabiał, żeby pozbyć się trądziku.
Nie mam żadnej anoreksji, podejrzewam, że to po prostu depresja, ale jej raczej nie wyleczę do śmierci.
Jakieś serki, jogurty pitne są najbardziej przystępną formą i nie stają mi w gardle, nie brzydzą mnie ani smakiem, ani pochodzeniem, ale musiałabym chyba zjeść
Nie jem mięsa, brzydzę się jajkami i ostatnio też żółtym serem, poza tym próbuje ograniczać nabiał, żeby pozbyć się trądziku.
Nie mam żadnej anoreksji, podejrzewam, że to po prostu depresja, ale jej raczej nie wyleczę do śmierci.
Jakieś serki, jogurty pitne są najbardziej przystępną formą i nie stają mi w gardle, nie brzydzą mnie ani smakiem, ani pochodzeniem, ale musiałabym chyba zjeść

Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też zdarzało mi się robić złe rzeczy i mam wrażenie że to by troszkę odkupiło moje winy
Żeby nie było sam nie mam jeszcze dzieci i odkładam to w czasie jak mogę rozumiem to ale też mam przeczucie że to jest złe
#dzieci #demografia
Planujesz potomstwo?
Najstarsza matka w Polsce natomiast czyli aktorka Barbara Sienkiewicz miala bliźniaki w wieku 59 lat, niestety zmarła 9 lat później. Ale takie ciąże po 40 to już
Jak człowiek pracuje i do czegoś dochodzi w życiu w pewnym momencie może uderzyć go myśl - po co to wszystko skoro nie ma komu tego zostawić? Po co się starać by zarabiać więcej, inwestować, akumulować majątek, gdy i tak nie zabiorę tego ze sobą na drugą stronę?
Do tego dochodzi kwestia dobytku niematerialnego - historii, obyczajów,
I
@KarnetNaGlony: co niby takiego poświęcili? parę chwil, w trakcie których twój stary się spuścił, co spowodowało spłodzenie ciebie? bo właśnie już wtedy doszło do "obdarowania" cię życiem, zgodnie z twoją prolajferską "logiką"
Każdy człowiek jest egoistą, chęć posiadania potomka to też samolubstwo, bo to twoja zachciewajka.
@KarnetNaGlony:
Ach ten intelekt i głeboka wizja świata u antynatalowca xD
Dokładnie, i dla mnie ten aspekt przekazania doświadczenia, wartości i spojrzenia na świat jest ważniejszy niż aspekt przekazania rzeczy materialnych
@Mortifer no ja też prawie 30 do niedawna nawet o tym nie myślałem
@Heavener nie wiem może tobą się rodzice nie opiekowali xD
poświęcenie może i tak, ale żeby zrobić dobrze swojemu ego - pokazać sobie i innym, że ich na to stać i żeby ich szanowano za to, innych powodów dla
@KarnetNaGlony: Ja uważam odwrotnie. Robisz dziecko żeby "nie czuć się źle", "nie mieć wyrzutów sumienia" - to jest dopiero samolubny wybór. Prawdziwym wyborem jest nie zrobić sobie dziecka, i ryzykować ostracyzm społeczny albo brak poczucia spełnienia, kiedy wiesz, że nie będziesz w stanie zapewnić temu dziecku godnego życia.
Nie myśl o tym co chce społeczeństwo - pomyśl o tym czego chciałoby twoje dziecko. Czy
@KarnetNaGlony: Startowaliśmy od kilku par na wioskę czy jaskinię i jakoś cywilizacja powstała. A tak serio jedne dane mówią że potrzebujemy dzieci inne że nas stanowczo za dużo.
To nie społeczeństwo tak bardzo potrzebuje dzieci jak system który był projektowany na zupełnie inne warunki. Masz jedno życie. Gdybyś miał np pięć mógłbyś jedno przeżyć dla państwa, jedno dla społeczeństwa, jedno dla rodziców czy dziewczyny i
Najbardzie mnie bawią ludzie co gadają że to trzeba zapewnić super ekstra warunki na które NIGDY ich nie będzie stać - bo po prostu szukają sobie wymówki.
Dzieci sią upierdliwe, drą mordę, płaczą, a to w przedszkolu ktoś je zaczepił, a to ma sraczkę, a