Wpis z mikrobloga

Powoli w zderzeniu z rzeczywistością ulatują moje liberalne poglądy… patrząc na kompletny kretynizm w polskim społeczeństwie staję się coraz większym zwolennikiem cenzury. A na pewno już nie jestem zwolennikiem pełnej wolności słowa albo nawet dużej. Po prostu nie nadajemy się na to.

Nie ma co oczekiwać od ludzi myślenia, skoro oni nie potrafią łączyć prostych faktów. Tak jak kiedyś telewizja wtłaczała kretynom do głów informacje, tak powinno być dzisiaj i oni to powinni bezrefleksyjnie łykać. Bo do niczego innego się nie nadają. Z 30-40% polskiego społeczeństwa jest pod silnym wpływem kacapskiej propagandy. Przegrywamy tę wojnę z kretesem, gdy ona się jeszcze nie rozpoczęła.

#ukraina #polityka #rosja #neuropa #4konserwy #wojna
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gours: pytanie, czy zawsze tak nie było. Tylko ludzie nie mieli, gdzie wypisywać swoich mądrości. No i swoimi przemyśleniami dzieli się głównie w swoich rodzinach/wśród znajomych albo siedzieli cicho wstydząc się swoich poglądów.
  • Odpowiedz
@Gours: chronienie liberalizmu przed ciemnota i autorytaryzmem to dalej liberalizm. Nie dajmy sobie wmówić że jest inaczej i daje pozwolenie na wszystko.
  • Odpowiedz
  • 3
@Logika_wykopu: niech kretyni mają wybór - TVP, TVN, Polsat i Republika (tak, oni też są antyrosyjscy i proukraińscy dzięki Sakiewiczowi). Ale przede wszystkim trzeba odciąć tych kretynów od Internetu, bo to działa jak trucizna na ich tępe mózgi

@nith na 99% nie, Internet im przeorał mózgi
  • Odpowiedz
@Gours: kiedyś wystarczyła telewizja i radio a dzisiaj farma botów kręci korbą bardziej niż telewizja. Cel jest prosty - masz się czuć źle, masz się czuć słaby, masz się czuć wyizolowany, non-stop na krawędzi. Taki symulator borderline ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Gours: na początek przynajmniej powinni wprowadzić obowiązek banowania botów i trolli na socialach lub jakieś rejestrowanie konta jak karty SIM - przynajmniej trochę zmniejszyłoby to skalę szamba. Ruscy i Chińczycy u siebie ostro cenzurują, a u nas robią co chcą.
  • Odpowiedz
  • 0
@Promilus: trochę by ograniczyło, ale największy problem jest taki, że prawdziwi ludzie tak myślą i nie mają wielkich problemów, by te opinie wyrażać pod swoimi twarzami
  • Odpowiedz
@Gours: tak, ale myślą tak też m.in. dlatego bo widzą, co wypisuje większość - wydaje im się że włączyli myślenie, a na takim FB idą za tłumem.
  • Odpowiedz
nie jestem zwolennikiem pełnej wolności słowa albo nawet dużej. Po prostu nie nadajemy się na to.

@Gours: Zawsze za to krytykowałem kuców od 18 lat na wykopie xD
  • Odpowiedz
@TenXen47: liberalizm polega na tym, ze sa wąskie sztywno wyznaczone ramy co wolno mowic, a czego nie wolno.

Fajny ten komunizm liberalny.

Ale czasem ludzie też źle głosują. W Niemczech po prostu myślą nad zdelegalizowaniem partii źle myślących albo unieważnieniem głosów źle głosujących.
Może powinniśmy
  • Odpowiedz
@Gours: O tym problemie mówiło się jeszcze przed 2010 rokiem i już wtedy EU zdawała sobie sprawę, że trzeba coś z tym zrobić ale dla pustych głów to był zamach na ich wolność do bycia kretynami. Kiedyś przed internetem jedynym źródłem wiedzy były gazety i telewizja a tam aby dostać pracę trzeba było coś sobą reprezentować i mieć odpowiednie wykształcenie - a dziś każdy debil może być dziennikarzem. Wolny rynek
  • Odpowiedz
@Gours: +1 wolność słowa to nie to samo co wolność do siania dezinformacji

Tak jak wolność osobistą to nie to samo co wolność do wchodzenia na czyjąś posesję, są granice
  • Odpowiedz
@Gours: też jestem za, jedynie przeraża mnie myśl jak by to mogło wykorzystać szurnięte prawactwo konfiarsko brauniarskie, gdyby kiedyś dorwało się do władzy. Komuna to byłby pikuś. Chociaż zresztą, gdyby oni się dorwali do władzy to i tak byłaby cenzura po ichniemu na pełnej.
  • Odpowiedz
@Gours: chronienie liberalizmu przed ciemnota i autorytaryzmem to dalej liberalizm. Nie dajmy sobie wmówić że jest inaczej i daje pozwolenie na wszystko.

@TenXen47: O tym już bardzo dawno wspominano w literaturze np. że libki chcą ograniczać potem głosowanie ludziom e demokracji. Srogi fikołek. Za każdym j-----m razem xD
  • Odpowiedz
Powoli w zderzeniu z rzeczywistością ulatują moje liberalne poglądy… patrząc na kompletny kretynizm w polskim społeczeństwie staję się coraz większym zwolennikiem cenzury.

@Gours: mylisz liberalizm z libertarianizmem. To dwie różne kwestie.

Z 30-40% polskiego społeczeństwa jest pod silnym wpływem kacapskiej
  • Odpowiedz
@Gours: pandemia to pokazała najdobitniej, że nie ma takiego czegoś jak wolność w społeczeństwie xd jest albo to albo to
inaczej nie ma innej drogi niż rozpad
  • Odpowiedz
@Gours wolność słowa, nie oznacza braku odpowiedzialności za słowo. Wypatrzoną wizję wolności słowa, oznaczającą calkowity brak ograniczeń np. Sianie dezinformacji, podburzania tłumu itd, próbując sprzedawać zamordyści. Wolność słowa ma granice. To podobny paradoks pozorny jak z tolerancją kwintesencją tolerancji jest nietolerowanie zachowań nietolerancyjnych. Tak samo kwintesencją wolności słowa jest walka z zamordystami, kupującymi zniszczyć demokrację liberalną, przez np. propagandę antyliberalną która niestety działa.
  • Odpowiedz