Wpis z mikrobloga

Kolejka do lekarza w galerii handlowej aby zrobić darmowe USG jąder. Ludzie pytają, dlaczego mężczyźni się tak poniżają zamiast zrobić to badanie w gabinecie, na umówioną godzinę.

Nie zadaje tych pytań ten, komu 300 zł nie ciąży, aby je wydać na prywatną wizytę ani nie zadaje ich ten, kto usłyszał od lekarza rodzinnego „a po co skierowanie na USG skoro nie ma pan żadnych objawów”.

Pozdrowienia dla tych wszystkich. Też stałem w takiej kolejce i to co roku od kilku lat.

#meskiezdrowie #medycyna #pieklomezczyzn #zdrowie #movember
sildenafil - Kolejka do lekarza w galerii handlowej aby zrobić darmowe USG jąder. Lud...

źródło: IMG_3700

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kolejka do lekarza w galerii handlowej aby zrobić darmowe USG jąder. Ludzie pytają, dlaczego mężczyźni się tak poniżają zamiast zrobić to badanie w gabinecie, na umówioną godzinę.

@sildenafil: Bo się czeka 3 miesiące, a skierowanie się dostanie, gdy jest jakiś powód, a tu można zrobić ot tak, bo a nóż. Autor postu na twitterze tego nie łapie, parę osób wspomniało, że prywatnie do kliniki parę stówek za parę minut badania.
  • Odpowiedz
@sildenafil: Bo się czeka 3 miesiące

@lycaon_pictus: pierdu pierdu - skierowanie do urologa dostaje się bez problemu, wystarczy wejść do gabinetu w POZ gdzie siedzi lekarz umiejący mowic po polsku, powiedzieć "dzień dobry, chciałbym dostać skierowanie do lekarza urologa", lekarz wystawia, "dziękuję, do widzenia" i tyle. Terminy do urologa w Warszawie to ok 30dni na NFZ.
  • Odpowiedz
@pieknylowca: w miejscowości ~100 tys mieszkańców od wizyty u lekarza POZ do wizyty u urologa omawiającej badanie całość zajęła mi 2 miesiące, mimo tego że lekarze (POZ i urolog) uważali że to najpewniej nie są guzki tylko pęcherzyki i nie stanowią żadnego zagrożenia nie robili żadnych problemów i na odchodne usłyszałem tylko żeby dalej obserwować i jak coś się zmieni to znowu się udać do lekarza.

Wszystko na NFZ.
  • Odpowiedz
@pieknylowca: to tak nie wyglada, w wiekszosci jak powiedz ze chcesz skierowanie na rutynowe badanie to cie lekarz wysmieje, ze bez objawow to masz gitary nie zawracac, a jak juz dostalem skierowanie to na USG brzucha musialem isc prywatnie bo kolejka na 5 miesiecy
  • Odpowiedz
  • 0
@sildenafil ja już nie przeglądam Twittera, szkoda nerwów na trolli i idiotów.
Akcja świetna, sam brałem udział, poczekałem 2h, dowiedziałem się że jestem zdrowy i wszystko jest w porządku.
Za rok znowu pójdę stać w kolejce w galerii
  • Odpowiedz
ktokolwiek takie głupoty pie®doli to powinien zostać po tych jajach przekopany

@Kremufka2137: to przekop opa, dosłownie nikt się nie śmieje z USG jajec, to tylko wykopki wyciągają na siłę jakieś gównowypowiedzi żeby się do#ebać
  • Odpowiedz
@conamirko tu nawet nie chodzi o to 300zlotych - chociaż częściowo zapewne też, ale wydaje mi się, że w mniejszym stopniu. Bardziej chodzi o to, żeby takie badanie zrobić trzeba pójść po skierowanie, zapisać się, odczekać, zaplanować, spory % osób potencjalnie zainteresowanych będzie to wiecznie odkładało na przyszłość, a finalnie nie zrobi tego nigdy.
Z kolei jak idziesz w sobotę czy w niedzielę po galerii, nigdzie Ci się nie spieszy, zobaczysz
  • Odpowiedz
@lycaon_pictus ale czy to wielki problem ze sie trzeba zapisać 3 miesiące wcześniej na badanie profilaktyczne? Skierowanie od urologa powinieneś dostać, jak nie chce wystawić to wystarczy powiedzieć że ktoś w rodzinie miał raka.
Co innego jak faktycznie ktoś czuje że jest coś nie tak z jajami to nie warto czekać i najlepiej zrobić prywatnie.
  • Odpowiedz