Wpis z mikrobloga

#przegryw Nie wyobrażam sobie przesiedzieć całe życie na neecie jak niektórzy. Po pierwsze na początku napewno by była złość rodziców i docinki. Po drugie sam ze sobą bym się źle czuł kocham rodziców i sprawiało by mi to żal patrzeć jak muszą na mnie pracować. Po trzecie mieszkam w małej miejscowości gdzie na bank bym był obgadywany na każdym kroku ha idzie ten nierób patrzcie go zdrowy chłop i nie chwyci się roboty itp dosłownie nie znam nikogo w mojej miejscowości kto jest z okolic mojego rocznika i nie pracuje. Rozumiem posiedzieć na neecie nawet ten rok ale iść w następnym roku coś zarobić nawet na te 4 miesiące za granicą i już mam 20 tysięcy na cały rok neetu gdzie to tak ciągle w piwnicy siedzieć to już bym zaczął z matką po lekarzach jeździć i rentę na n----------e załatwiać żeby na starość z głodu nie zdechnąć jak rodzice odejdą. #neet
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Szyszkalogin Otwieramy prężnie gospodarstwo rolne. Będę potrzebował pracowników możliwe ze najwcześniej za miesiąc (jeśli mnie powołają) lub od zaraz (jeśli ten front serio przełamany.
  • Odpowiedz
  • 1
@cielak44

@Szyszkalogin:

>żal patrzeć jak muszą na mnie pracować

A kto powiedział że sam nie możesz siebie utrzymywać. Ja tam tak żyje i nie narzekam

Nie rozumiem jesteś neet czy nie? skąd zatem czerpiesz pieniądze na opłaty jedzenie zachcianki?
  • Odpowiedz
@Szyszkalogin: Nie jestem zdrowy. Mam zaburzenia osobowosci, depresje, malformacje zylna w placie czolowym, alergie, zespol suchego oka, chondromalacje rzepki, powiekszona tarczyce... Lubilem chodzic do pracy i nawet dorzucalem sie do budzetu domowego, ale jak zwykle cos zrobilem zle i chcieli sie mnie pozbyc. Dla Ciebie to pewnie nic, bo nie chorujesz na glowe, ale ja juz mialem naprawde wszystkiego dosc. To nie jest tak, ze ludzie nie chca pracowac -
  • Odpowiedz
@Szyszkalogin: ja tam lubie pieniadze i lubie je wydawac. jakby ja nie wiem co moga robic ludzie bedac na neecie i nie zarabiajac zadnej kasy, nawet z renty

ale z drugiej strony ciezko w to uwierzyc, ale serio sa ludzie ktorzy sie nie nadaja nawet do najprostszych prac. jak zaczynalem swoja kariere zawodowa w hurtowni spozywczej zaraz po szkole to przyszedl do nas gosc okolo 30 lat z matka, nie
  • Odpowiedz
@Szyszkalogin: Zacznijmy od tego, że większość przegrywów nie jest zbyt mądrych. Oni oczekują, że świat zmieni się dla nich, a nie oni dla świata. Jednemu wypadają zęby, a napisał, że nie myję zębów, bo i tak nie znajdzie dziewczyny XD Uwielbiają się użalać nad sobą i udawać męczenników. Prawda jest taka, że jeżeli cokolwiek zrobili ze swoim życiem, to by się ono poprawiło. Idąc ulicą oraz znając moich dawnych kolegów
  • Odpowiedz
@okfmale: Choroby przewklekle od dziecinstwa, odrzucenie w szkole, trauma, brak wsparcia rodzicow, smierc mlodszego brata... Nie wiem, po co ci odpisuje, bo normik nigdy nie zrozumie kogos, kto mial tylko klody rzucane pod nogi przez cale zycie.
  • Odpowiedz
@Szyszkalogin: Ja bym się źle ze sobą czuł będąc na neecie. Kompletny brak niezależności, no i jakoś tak nieswojo. Byłem kiedyś 3 miesiące na L4 i pomimo wynagrodzenia to i tak jakoś tak dziwnie xD. Najwyżej to mógłbym nie wiem, w jakimś takim układzie pracować jak marynarze - kilka miesięcy dobrze płatnej pracy, kilka miesięcy przerwy.
  • Odpowiedz