Wpis z mikrobloga

@zeszyt-w-kratke: Wydaje mi się, że jeśli narodowcy faktycznie już się ucywilizowali i na kolejnych marszach w Warszawie nikt nie będzie nic odwalał, to i media będą poświęcały im coraz mniej uwagi. Bo powiedzmy sobie szczerze, 90% ludzi, którym chce się oglądać transmisję z marszu, ogląda ją z ciekawości, czy będą jakieś dymy.
A że dymów nie ma, to media będą musiały pokazać coś ciekawszego. Może właśnie inne miasta.
  • Odpowiedz
@zeszyt-w-kratke: mnie jako mieszkańca Warszawy to też boli. Generalnie w różnych częściach miasta są ciekawe wydarzenia wykastrowane z polityki, na przykład ja byłem na odśpiewaniu hymnu z zespołem Mazowsze na placu Zamkowym.

Niestety połączenie oficjalnych wydarzeń przy naszej spolaryzowanej polityce i prezydencie który podnieca konflikt + najazd wszelkiej maści nacjonalistycznej chuliganerki i kibicostwa psuje nam opinię.

Ilość n--------h osób na mieście była wczoraj przerażająca a najbardziej rozbawili mnie policjanci pilnujący
  • Odpowiedz
  • 2
W-----a mnie że całe obchody niepodległości co roku to ciągłe p---------e o tym z------m marszu w warszawie

@zeszyt-w-kratke: Prawica całkowicie obrzydziła patriotyzm w tym kraju kojarząc go tylko z łysymi karkami z racami i koszulkami typu Red is Bad
  • Odpowiedz
@zeszyt-w-kratke: Poznań sie ogarnął rok temu albo dwa o------i najgorszą manianę w Polsce XD zamiast normalnego marszu to dali jakichś kolorowych klaunów na szczudłach czy innych kretynów. Widać ktoś musiał zainterweniować
  • Odpowiedz
w Lesznie. Nie widziałem tam banerów o białej europie czy innych politycznych gówien.

Uroczyste obchody rozpoczęła msza św. koncelebrowana przez księży z leszczyńskich parafii w kościele pw. św. Antoniego Padewskiego. Przewodniczył jej proboszcz leszczyńskiej parafii farnej ks. Józef Majchrzak.

@zeszyt-w-kratke: rozpoczynanie obchodów w placówce antypolskiej organizacji ogłupiającej Polaków to takie samo polityczne g---o
  • Odpowiedz