Wpis z mikrobloga

@Nanuno Powiem żadne, teściowa 86 lat nie brała w życiu żadnych Duplo, babcia mojej żony miała 102 lata jak zmarła, w życiu nie brała żadnych. Tak wiem, żaden argument.
  • Odpowiedz
Chodzi mi o to, żeby jedna tabletka miała wszystkie witaminy

@Nanuno: To tak nie działa. Wiele witamin potrzebuje innych minerałów żeby się wchłonąć, oraz niektóre z nich upośledzają sobie nawzajem absorbcję:

Efekt antagonistyczny zachodzi gdy w trakcie równoczesnego stosowania dochodzi do zmniejszenia lub zahamowania ich przyswajania i wykorzystywania w organizmie. Przykładem mogą być wykluczające się witaminy i
  • Odpowiedz
@Nanuno: "@Kj5s6f2dk7s54o Źle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o to, żeby jedna tabletka miała wszystkie witaminy, a nie ze każda witamina w osobnej tabletce"

nierealne, szkoda pieniędzy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Pawulon_Dla_Starych @divinemadrid A takie suplementy typu właśnie "Centrum Men", "Falvit mama" dla kobiet w ciąży i inne? Co o tym sądzicie? W jednej tabletce jest cała paleta witamin. Kiedyś znajoma lekarka mi poleciła brać Falvit mama, bo ponoć witaminy dla kobiet w ciąży nie są oszukane.
  • Odpowiedz
@Nanuno: Polecałbym udać się do lekarza i poprosić o skierowanie na badanie krwi pod kątem niedoborów. Dopiero na bazie tych badań lekarz może ci polecić suplementację, bo bardzo wiele zależy od twojej diety. Ja suplementuję żelazo, magnez i witaminę D3, bo przy badaniu mi wyszedł niedobór.
  • Odpowiedz