Aktywne Wpisy

#primemma Przepraszam za złe postrzeganie mężczyzn i stosunek do nich w zeszłym roku. Wiem, że Was to uraziło dlatego postanowiłam się zmienić. Przeczytajcie:
W końcu ubrana jak należy i w odpowiednim miejscu, bo w kuchni - gotowa ulegać swemu mężczyźnie i słuchać go we wszystkim bezgranicznie. Oddawać mu wszystkie zarobione przez siebie pieniądze (bo on najlepiej nimi rozporządzi - w końcu jest moim autorytetem), od chwili przekroczenia przez niego progu
W końcu ubrana jak należy i w odpowiednim miejscu, bo w kuchni - gotowa ulegać swemu mężczyźnie i słuchać go we wszystkim bezgranicznie. Oddawać mu wszystkie zarobione przez siebie pieniądze (bo on najlepiej nimi rozporządzi - w końcu jest moim autorytetem), od chwili przekroczenia przez niego progu
źródło: DA825841-ED23-4A68-B880-A093B3515E29
Pobierz
mirko_anonim +2
✨️ Jak poradzić sobie z presją rodziców w związku? Ⓘ
Jestem z dziewczyną od półtora roku. Od pewnego czasu zaczęliśmy poruszać tematy dotyczące wspólnego zamieszkania w przyszłości. Jeszcze zanim się poznaliśmy, rodzice mojej dziewczyny zaczęli budować dom z myślą, że jego górna część będzie przeznaczona dla niej. Z czasem wymyślili, że ja i moja dziewczyna wprowadzimy się na górę i będziemy mieszkać razem z nimi. Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie takiego rozwiązania. Jestem
Jestem z dziewczyną od półtora roku. Od pewnego czasu zaczęliśmy poruszać tematy dotyczące wspólnego zamieszkania w przyszłości. Jeszcze zanim się poznaliśmy, rodzice mojej dziewczyny zaczęli budować dom z myślą, że jego górna część będzie przeznaczona dla niej. Z czasem wymyślili, że ja i moja dziewczyna wprowadzimy się na górę i będziemy mieszkać razem z nimi. Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie takiego rozwiązania. Jestem

źródło: temp_file346004043225636369
PobierzJeśli kataster zostanie przyjęty, to prędzej czy później będzie obejmował także pierwszy lokal mieszkalny, dlatego finalnie nie uderzy w kamieniczników, a w zwykłego
źródło: dce9996e59c8e9d7e8eec00f4705d002a01bfa9d9e64adb206bf8a44159b0aec
Pobierz~15 lat pompowano nieruchy jako jedyną słuszną inwestycję. Teraz #demografia zaczyna dawać o sobie znać, nawet w dużych miastach. Np. część kierunków na uczelniach znika bo nie ma chętnych, co za tym idzie, maleje napływ świeżej krwi do miast wojewódzkich i tym samym liczba jeleni chętnych na kurnik i kredo na
@HuopskiRozum: Ten argument jest już tak głupi i przeruchany, że tylko deweloperuch albo jakiś janusz-kamienicznik może się na niego powoływać.
Brak dostepnosci mieszkan jest przez ludzi, ktorzy zrobili sobie z wynajmu pelnoetatowy interes.
Nie będę grał w twoją gierkę i odpierał urojonych scenariuszy.
Do urojonych scenariuszy dołączamy również urojone słowa, które nie istnieją ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czy akcyza powoduje, ze ludzie mniej piją/palą/jeżdż samochodami?
Czy podatek cukrowy osłabił popyt na śmieciowe jedzenie?
Itp. Itd. Już nie wspomnę o dochodowym, ktory jest jawną karą za pracę. I VAT, który realnie uj wie po co w ogole istnieje?
Prawda jest taka, że każdy podatek to drenaż środków od klasy średniej. Bo
Tak. Od tego czasu nie kupuję np. coli w ogóle. Przedtem kupowałem raz na tydzień, dwa.
No to niech podniosą ceny już dzisiaj skoro to takie proste. Podatek będzie progresywny dzięki czemu wynajem od kogoś kto ma 2 mieszkania
https://www.minneapolisfed.org/article/2024/how-higher-property-taxes-increase-home-affordability
Policzyłem regresję zależności stosunku medianowej ceny nieruchomości do medianowego dochodu w poszczególnych stanach USA, a efektywnej stawki podatków od nieruchomości. Dodatkowa zmienna