Wpis z mikrobloga

• 1
@retronom: to nie moje, ukradzione z internetów. Chciałbym mieszkać w kraju gdzie nie patrzy się na zużycie prądu... ja lecę tylko na serwerze z i5 10500t + r5 4650ge ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@mati1990: jak przeglądasz r/homelab to można depresji dostać. Ja tam się jarałem jak udało mi się kupić GmkTec G3 na N100 za 350zł. Tam, jeeeeb, serwerownia na 20 nodów, pierdyliard TB w macierzy i do tego pełne HA.
  • Odpowiedz
. ja lecę tylko na serwerze z i5 10500t + r5 4650ge ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@mati1990: Optymalizuj. Ja chcę przejść na 256MB Ram ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@mati1990: a co byście polecili do zdalnego dostępu, bo na tym gicie szału nie ma? Niby jest rustdesk, ale #fuckrustdesk za to, że to jest takie selfhosted z dałnem i żeby mieć listę podpiętych kurna do twojego serwera hostów, musisz zapłacić xDDD
  • Odpowiedz
@wacek_1984: Nie wiem czym jest WG :D Ogólnie masz VPSa, ale z ubogimi zasobami, ale też to nie jest pełny VPS (na LXC chyba), więc są limity tego typu
  • Odpowiedz
@wacek_1984: Wydaje mi się, że na płatnych to Wireguard jest w ogóle w standardzie. Ale myślę, że na Frogu dasz radę (OpenVPN raczej na wszystkim ruszy, Wireguard pewnie też)
  • Odpowiedz