Aktywne Wpisy
kaszaamanna +2066
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +401
źródło: 1000005415
Pobierz

@keep_it_real: 3.0 to był mój drugi debian... co znaczy że pomyliłem lata #feelsoldman, pierwsze walki musiały być przed rokiem 2000
co do podejścia... no ja nie widziałem sensu używania linuksa jako "domowego systemu" i p---------a się z każdą bzdurą, a do tego lubiłem grać w gry
Fedora to g...no. brak tak wielu rozwiązań i aplikacji, że bez dodatkowej żmudnej instalacji ten system jest bezużyteczny.
Od lat siedzę na Mint i nie zamierzam zmieniać na nic innego. Kilka kliknięć i wszystko co chce działa.
Podchodziłem do tej s----------j, romantyzowanej idei wielokrotnie począwszy od SUSE w 1998 i zawsze to była kwestia czasu aż coś się s-------i. Poświęcało się wiele godzin na naprawianie trywialnych problemów, które nigdy nie powinny
Komentarz usunięty przez moderatora
Wygląda, że dałeś się podpuścić początkującemu pasjonatowi, który Cię w--------ł do głębokiej wody nie sprawdzając wcześniej nie tylko czy umiesz pływać, ale czy w ogóle posiadasz kończyny.
Jak chcesz
@awcalezenie: Wybacz (choć nie musisz) ale w tym własnie momencie przestało mi Ciebie byc żal. Jak Ciebie Bill Gates przesladuje to sobie płacisz taką właśnie cenę za niewygodę systemów linuksowych. Ale masz za to "kontrolę".
I żeby nie było, ja używam obu systemów bardzo intensywnie, oba
Bzdura. To nie jest system dla początkujących. Fedora to nie piaskownica tylko pełnoprawny system użytkowy. to główny projekt red hata, z którego powstaje rhel działający w korporacjach i serwerowniach
@_______________________: To nie fedora, to każdy linux.
Na Waylandzie Nuke, Reaper i Davinci miewają problem z migającym interface jeśli pracujesz na kilku monitorach. Przynajmniej do niedawna tak było. :) Obróbka materiałów filmowych z dźwiękiem zakodowanym AAC na Linuxie nie jest możliwa. Samo davinci działa o wiele wolniej niż na Windowsie na tej samej maszynie. O poprawnym wydrukowaniu zdjęcia przez profesjonalne drukarki fotograficzne np.
fedorka, minty działają od strzała na livecd, może być problem z grafiką która jest i tak ale nie z full akceleracją (chociaż działa na tyle, ze vlc, youtube 4k to nie problem)
za to windows, 2025 a ten nie ma sterowników w instalatorze xD
Jestem programistą, ale nie chce mi się po godzinach p-------ć z c-----o napisanym systemem. Ja chcę co najwyżej odpalić kompa, dostosować go pod siebie, a brakujące rzeczy instalować zwykłym instalatorem, bez zbędnego j-----a się.