Aktywne Wpisy
czarrny +5
Czy Waszym zdaniem opłaca się brać AC do auta o wartości 26k? Auto będzie użytkowane w dużym mieście.
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
źródło: temp_file1182500063809495684
Pobierz
dos_badass +191
źródło: 20251130_113723
Pobierz

Ja nie jestem administratorem. Ja chcę montować filmy, zrobic grafikę, prezentację, pracować na tym systemie a nie z nim walczyć bo ciągle coś nie działa. Nikt mi nie zapłaci za rozwiązywanie tych gównianych problemów.
@awcalezenie: A nie ze sklepu z aplikacjami? Pisales chyba wyzej ze ze sklepu.
Flatpaki to alternatywny sposob instalacji. Polecam go zawsze nowym uzytkownikom bo one nie wymagaja nigdy doinstalowywania zadnych pakietow - niczym na windowsie
Przecież MacOS nie wpsiera od cholery kodeków i nawet nie ma możliwości ich zainstalowania. Musisz używać innych appek.
@awcalezenie: nie używam fedory, ale kładę dolary przeciw orzechom, że problem leży gdzieś tutaj
1. Bo sam je polecales - patrz screen.
2. Jak system ma w nazwie Workstation to zakładam że jest to właśnie stacja robocza do pracy.
Już wywaliłem tego minta, naprawdę nie chce się człowiekowi tego wszystkiego sprawdzać i ustalać co gdzie działa, a co jest zepsute. Ja naprawdę nie wymagałem wiele, chciałem tylko dobrej obsługi multimediów, nie miałem żadnych egzotycznych urządzeń, drukarek.
Ludzie przychodzą z Windowsa na Linuksa i próbują go używać jak Windowsa i sie dziwią, że nie działa. Na Linuksie pewne rzeczy robi się inaczej i inny soft jest tam wspierany i trzeba używać tego co działa a nie na siłę robić z Linuksa Windowsa. Tak samo
źródło: Zrzut ekranu z 2024-09-10 04-09-48
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
@awcalezenie: od samego linuksa gorsi są tylko jego "promotorzy", tą lekcję przerabia chyba każdy na jakimś etapie życia...
pierwszego linucha instalowałem ok. 2002r debianka cudownego oraz red hata, od tamtej pory tylko co chwila słyszałem "ale teraz już działa i nadaje się do użytku domowego" - więc co kilka lat wracałem i próbowałem różnych coraz to nowszych i coraz to bardziej user-friendly dystrybucji