Wpis z mikrobloga

• 83
@keep_it_real: to co źle robiłem? Konkretnie. Czego nie zainstalowałem, czego nie skonfigurowałem? Chciałem mieć workstatation do montowania filmów w DaVinci Studio. Więc co powinienem zrobić by film z GoPro się nie zacinał przy otwarciu w odtwarzaczu?

Bo na windows wystarczy że go zainstaluje. A tutaj to metafizyka i spotkanie z najwyższym
  • Odpowiedz
@keep_it_real nie no kurła zajebisty OS gdzie musisz się pałować przez kilka godzin, by odpalić film xD tymczasem na maczku masz qt który jest używany do kolaudacji technicznej materiałów emitowanych w TV i to od razu zainstalowane i działające, da się tak łał
  • Odpowiedz
  • 10
@rafau16: chciałem właśnie zmienić Windowsa z uwagi na całe to szpiegujące g---o, reklamy i problemy z kontem lokalnym/one drive i tym co ogólnie o--------a M$. Po tych przygodach z Linux to faktycznie szkoda czasu i nerwów, bo jak mam się użerać z ludźmi pokroju takich, jak się wypowiadają pod tym wpisem, to szkoda mi czasu i nerwów. Lepiej faktycznie pomyśleć o apple niż brnąć w to bagno.
  • Odpowiedz
@awcalezenie łatwiej rozwiązać problemy Windowsa niż użerać się z systemem który jest stworzony do pracy na serwerach i najzwyczajniej w świecie jest nieprzyjazny do używania na codzień o ile nie siedzisz w nim xD
  • Odpowiedz