Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +82
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
perfumowyswir +26
#gielda #kryptowaluty #bitcoin #inwestycje
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.

źródło: image_picker_639549AD-109E-42AF-BC68-CCAA543A4DFD-6670-0000017B73C305A6
Pobierzjakby zaprosili do studia pacjenta z Tworek i on zacząłby mówić, że jest Napoleonem, to dziennikarz prowadzący wywiad powinien mu przytakiwać i mówić "to bardzo ciekawa teoria"?
Rozumiem że jak TVN zaprosi polityka ktory kłamie na wizji to tez macie pretensje do dziennikarza że nie wyciągnał wykrywacza kłamst, prawda?
Kompletnie nie czaicie na
@recznik_z_ikei: kto powiedział, że to jest jedynie rolą dziennikarza? nie popadajmy w skrajności do wtrącania się w środku zdania jak Rachoń, po prostu mógłby czasami skonfrontować danego posła z informacjami/wiedzą, którą posiada, a nie tylko przekazać pałeczkę na ripostę posłowi z opozycji do tego pierwszego. Rzadko kiedy to robi, więc po prostu co z tego,
Nie, miałbym pretensje, że tego nie wyłapał, bo to oznacza że jest nieprzygotowany do rozmowy, albo
Tutaj masz informacje od new york times jak to wygląda w ich redakcji https://www.nytimes.com/editorial-standards/guidelines-on-integrity.html
@ilookoutside: jak powiem, ze mam 3 metry wzrostu to znaczy, ze kłamię, a nie "mowie cos z czym sie nie zgadzasz"
A w dalszej cześci masz też: In every case, writer and editor must both be satisfied that the intent of the subject has been preserved.
O zgrozo, zarzucasz innym brak "warsztatu" a samego przeroslo cie przeczytanie jednego akapitu linku który sam wrzuciłeś.
Btw.
Z resztą w dobie celebrytów wypowiadających się na każdy temat proponuje nie wierzyć nikomu i sprawdzać wszystko samemu ;) Ja np. często jak usłyszę jakieś rzeczy które wydają mi się ciekawe szukam sobie więcej informacji np. tutaj https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
A co do twojego linku nic nie pominąłem. Niejasnymi terminami nie są konretne stwierdzenia ekspertów, bo wówczas musialbyś weryfikowac 100% wypowiedzi co wypacza sens wywiadu. Niejasne terminy to np. słowa branżowe itp. Dziwi mnie to że nie rozumiesz
Przed publikacją Newsweeka sam natrafiłem na kilka prób sprostowania skandalicznej pracy rymanowskiego które płyną od naukowców zajmujących się naukami ścisłymi zwracającymi uwagę że tego typu praktyki są szkodliwe.
Rymanowski daje platformę do wypowiedzi różnym ludziom więc chyba warto żeby trochę temat drążył, konfrontował z faktami, szczególnie jak padają tezy kontrowersyjne, a nie jak na tym rysunku bezrefleksyjnie dawał mówić co ślina na język przyniesie bo