Wpis z mikrobloga

rower zgodnie z przepisami ma szerokość maksymalnie 90cm, tam jest dużo więcej.

@typ53B: a jeszcze jedno, bo jakimś cudem w tego typu dyskusjach to "zgodnie z przepisami" czy rozporządzenia dot. warunków technicznych infrastruktury są traktowane przez niektórych wybiórczo. Patrz na to - odwołany DDR i zakaz jazdy rowerów (dotyczy chodnika, chociaż debile za kółkiem i tak trąbią, jak się z niego zjedzie XD) i też jest więcej niż 90cm. Zgadnij
cultofluna - >rower zgodnie z przepisami ma szerokość maksymalnie 90cm, tam jest dużo...

źródło: Firefox_Screenshot_2025-11-04T11-35-51.079Z

Pobierz
  • Odpowiedz
Poza tym, że niezgodne z przepisami, to kto ma tam pierwszeństwo przy mijaniu się? W praktyce pewnie rowerzyści omijają to chodnikiem. Gdybym jechał tam z przyczepką z dzieckiem na 100% bym to omijał chodnikiem - za duże ryzyko najechania kołem przyczepki i wywrotka.

@dybligliniaczek: popatrz a my samochodziarze też to mamy i nie płaczemy
SzubiDubiDu - >Poza tym, że niezgodne z przepisami, to kto ma tam pierwszeństwo przy ...

źródło: 5f0c32d1daa4f_o_large

Pobierz
  • Odpowiedz
Ty umiesz bez ad personam dyskutować? Co ty k---a nie znasz słowa szykana i jakiś ironiczne fikołki odwalasz? Można dużo rzeczy zrobić w takim miejscu łącznie z wyniesionym przejazdem przez co - o zgrozo! - samochodziki by musiały zwolnić i być ostrożne, a nie rowerzyści.

@Szalom: napisales, cytuje:

Szykana powinna być na jezdni dla
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: Nie odniosłem się bo wrzuciłeś dwie jakieś sytuacje z tramwajami XD

I wiesz zawsze można uprawiać taki cherry picking ja do następnego dnia mógłbym ci to wrzucać filmiki nieodpowiedzialnych zachowań kierowców, na koniec dnia liczy się tylko statystyka. Więc tak, to że masowo piesi rzucają się na maski samochodów żeby zrobić na złość wielkim kierowcom to mit, sytuacja na przystanku tramwajowym jedna druga tego nie zmienia
  • Odpowiedz
a nie słyszałem o żadnym wypadku pieszego w czarnej bluzie z kapturem słuchawkach który wchodzi pod nadjeżdżający pojazd bez rozglądania się

@Szalom: UWAGA! Ty nie słyszałeś! Nic takiego nie istnieje!!!

Tymczasem nie tak
  • Odpowiedz
@UciekajKur__Stad: K---a mać chcesz obalić statystykę tym że dziadek jechał samochodem i nie wiedział co się wokół niego dzieje i że w ogóle kogoś potrącił bo on robił prawo jazdy w 1908 XDDDD Nie rozśmieszaj mnie
  • Odpowiedz
@Moderacja wam się coś pomieszało? usuwacie normalne komentarze, bo ktoś urażony swoim zderzeniem z faktem kliknął że go to obraża?

Gdzie ja się pytam? czy wy jesteście normalni? jak na tym portalu dyskutować?

a jeszcze jedno, bo jakimś cudem w tego typu dyskusjach to "zgodnie z przepisami" czy rozporządzenia dot. warunków technicznych infrastruktury są traktowane przez niektórych wybiórczo. Patrz na to - odwołany DDR i zakaz jazdy rowerów (dotyczy chodnika, chociaż debile za
  • Odpowiedz
Przeciez to nic nie da, bo szybkoalebezpieczni rowerzysci co robia "TRENINK" po prostu beda leciec swoje 30km/h chodnikiem.
  • Odpowiedz
czarne owce się wszędzie trafiają, tylko w przeciwieństwie do rowerzystów my "uspokojenie ruchu" bierzemy na klatę

@SzubiDubiDu: to skąd wszystkie "stowarzyszenia" kierowców którym przeszkadzają strefy zamieszkania, woonerfy i inne "uspokojenie ruchu"? XD Dosłownie najgłupsze co dzisiaj przeczytałem
  • Odpowiedz