Wpis z mikrobloga

I pól osiedla oglądało jak jakaś gra u losowevo Seby chodzi a w zasadzie nie powinna, trochę klatkuje ale działa :D

@ondraszek: dlatego streamingi na yt cieszą się taką popularnością xDDD
  • Odpowiedz
@ondraszek vice city mi tak chodziło. trza było karty 32MB, a ja miałem 16. i działało. co prawda, jak jechałem samochodem, to najpierw było bęc, a potem się pojawiała latarnia, ale można było wyczuć gdzie są latarnie i budynki i się w nie nie pakować xd
  • Odpowiedz
@jabol6000: tylko że w latach 90 i wczesnych 2000 nawet jak gra klatkowala to się grało bo nie było za bardzo nic innego - PS czy Xbox to miało może dwóch na osiedle, komputera wymienić na lepszy się nie dało bo były bardzo drogie i nigdy pieniędzy nie było. Dlaczego było takie sranie na gothica 3 (gra z 2006roku) że słaba gra? Nie była słaba tylko 90% graczy w Polsce
  • Odpowiedz
@jabol6000:
15 fps - można grać i powiedzieć kumplom, że u ciebie też działą i zabłysnąć, że się znalazło jakiś sekret
25 fps - grasz i się chwalisz, że chodzi płynnie
30 fps - magiczna granica ultrapłynności, zapraszasz kumpli żeby im pokazać jaki ta gra ma wygar na takim klatkarzu
40 fps i więcej - jesteś banan albo własnie ubłagałeś rodziców, żeby ci kupili Rive TNT2 "do nauki"; wieść się
  • Odpowiedz
@jabol6000
Kiedyś mi ojciec zabrał kulkę z myszki za karę. Jak wrócił z pracy do domu to się zdziwił, bo świetnie się bawiłem przesuwając palcem po rolkach góra-dół i na boki w srodku myszki grając w Heroes 3 ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@jabol6000:
- instalowanie wersji RIP bo cutscenki i muzyka sie nie miescily na dysku
- wylaczanie managerem zadan wszystkiego co sie da zeby byly 3 FPSy wiecej
- kieszenie na dysk zeby wymieniac sie grami/muzyka/filmami bo nie bylo pendrive a plyty drogie
- zastanawianie sie czy jak nagra sie plyte z predkoscia 32x to czy naped pozniej ja odczyta
  • Odpowiedz
Doom 3 (2004) - Athlon 1700 XP, 256 MB RAM, karta 64 MB (albo i 32 MB) i na minimalnych dało radę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Klatkował czasem ostro i gubił dźwięk, ale przeszedłem całego ((oo))
  • Odpowiedz