Wpis z mikrobloga

@greedy_critic: pomyśl sobie, jak muszą być niekompetentni, skoro nie potrafią nawet wybrać odpowiedniej lokalizacji dodając ogłoszenie. Unikałbym takiego biura. Jeszcze się okaże, że to nie mieszkanie, a działka rolna, bo patrząc po niektórych pośrednikach i grupach na FB, mają problem nawet z odróżnieniem rodzaju nieruchomości.
  • Odpowiedz
@greedy_critic: najbardziej współczuję, gdy ktoś chce kupić dom; osiedla szeregówek/bloki to można zlokalizować; a tak to się ktoś najeździ, jak p------y, żeby się okazało, że chata jest w szczerej dupie;
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: c-----y robią taki numer, że umawiają się w konkretnym miejscu, a potem trzeba jechać kawałek dalej, bo jednak tam nie ma tego domu; nie wiem, kto po czymś takim kupuje, ale koleżka szukający domu wolnostojącego pod top5 zaliczył takie wypady;
  • Odpowiedz
@GomiGomi: a faktycznie, masz rację, sam tak miałem, ale jakoś nie zczaiłem tematu. Zanim pokaże Ci chałupę to musisz podpisać papier, żeby nie było potem że dogadasz się z właścicielem bez pośrednika. Normalna sprawa u pośredników - a z drugiej strony są też tacy co adres podają i się nie boją, dziwna sprawa.
  • Odpowiedz
@GomiGomi: to podpowiem że większość tak robiła - przynajmniej w lublinie. Tylko żeby też nie hejtować pośredników, to przy kupnie mojego mieszkania akurat byli wręcz wymagani - mieszkanie miało 8 spadkobierców, część nieletnia, część za granicą, jakbym miał się z nimi wszystkimi dogadywać to by mnie szlak trafił. Chyba sporo osób się tego obawiało, bo wydaje mi się że zrobiłem niezłego deala, inne podobne mieszkania w okolicy były ~100k droższe.
  • Odpowiedz
@greedy_critic: Oj tam, niecałe 5km do granic miasta, co prawda na Złocieniu a nie w Nowej Hucie ale marketing studiowała a nie geografie XD

To i tak jeszcze nie jest zły wynik, widziałem kiedyś mieszkanie otagowane jako Ruczaj, patrzę a tam Sułkowice 20km na południe od Krakowa xD
  • Odpowiedz
@greedy_critic: Też z tym spotkałem jak kupowałem mieszkanie. Adres wpisany Dobrzykowice. Lokalizacja nieruchomości Chrząstawa Mała i Chrząstawa Wielka, kolejno 7 i 9km dalej od miasta. Na pytanie czemu wpisano Dobrzykowice agentka, pani Tomków z Agencji Tomkó Nieruchomości (Nie polecam) stwierdziła, że jakby wpisała Chrząstawa to nikt by nie przyjechał obejrzeć. Tępe babsko, miałem ochotę ją zatłuc, pół dnia mi zmarnowała.
  • Odpowiedz
@boguslaw_licencyjny i jest to podane w linii prostej albo czas przejazdu do punktów w mieście, gdzie zapomnieli tylko napisać, że ten czas jest do osiągnięcia, ale w niedzielę o 4:00 rano i gdy jedziesz z prędkością "ile fabryka dała".
  • Odpowiedz