Wpis z mikrobloga

@jmuhha: kiedyś dzieci miały odzież po rodzenstwie, robili dzieci żeby pomagały w robocie na polu(trochę odległe czasy), kobiety siedziały w domu i zajmowały się nim oraz dziećmi, a teraz chcą robić kariery zamiast zajmować się dziećmi
  • Odpowiedz
@jmuhha nie było co robić i tak, nie bylo hajsu wiec parobek się przydawał, it nie zniszczyło jeszcze świata swoimi wspaniałymi pomysłami
  • Odpowiedz
@jmuhha: nie bylo wykopu, tiktoka i podobnych czasoumilaczy, ludzie sie spotykali zeby zajac czyms czas, dzisiaj spedzasz wieczory na wykopie ogladajac koreanki i d------i z przypadku i masz w------e na wychodzenie i spotykanie ludzi
  • Odpowiedz
@DorodnyTucznik: to widocznie jesteś bardziej zorganizowaną osobą, że potrafi sobie poukładać wszystko. Ja niestety tego nie umiem i po pracy jest tylko zajmowanie się dzieckiem, a jak młody pójdzie spac, to już nic się nie chce
  • Odpowiedz
@jmuhha:

To złożony problem - nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Inna będzie dla ludzi w miastach, a inna dla tych na wsiach; inna dla kobiet, a inna dla mężczyzn.

W dzisiejszych czasach, pod wpływem mediów społecznościowych, Tindera i influencerów, wiele kobiet ma zawyżone oczekiwania wobec partnerów. Często porównują rzeczywistość do tego, co widzą w internecie - wydaje im się, że zasługują na mężczyzn z „top 1%”, ponieważ dostają wiele wiadomości od przeciętnych
  • Odpowiedz
@mr_ponglish teraz to dzieci nie mają odzieży po rodzeństwie... nie, w ogóle. Na ciuchy syna w ciągu 3,5 roku może przeznaczyłem 300 zł, reszta jest od szwagierki która ma rok starszego dzieciaka.
  • Odpowiedz
@jmuhha Jak pytałam szczerze babki z rodziny, to najczestszym powodem była mniejsza spina z ogarnianiem życia. Większość kobiet mogło po prostu być gospodynami i zajmować się domem oraz dziecmi.
Obecnie to rzadko możliwe, bo jedna pensja to za mało aby utrzymać rodzinę. A to oczywiste, że kobieta w związku bardziej ogarnia sprzątanie, gotowanie i zajmowanie się dziecmi niż facet.
Jesli do tego dochodzi jeszcze praca i zakupy, to serio czeka się
  • Odpowiedz
@jmuhha no wlasnie, nie bylo nic. A teraz musisz dziecku fundowac laptopy, smartfony, bo kazdy ma. Kiefys byly mieszkania za darmo teraz kredyt na 30 lat. Ludzi nie stac na dzieci. No i ci ktorzy byli dziecmi jak nic nie bylo teraz sa dorosli i wiedza ze nie chca fundowac swoim dzieciom tego co sami przeszli.
  • Odpowiedz