Wpis z mikrobloga

Nie rozumiem do końca tej pogardy do "używanych" kobiet lub "po przejściach",

@mirko_anonim: dawały za darmo na prawo i lewo to za co ty teraz będziesz musiał drogo zapłacić (i nawet nie chodzi w pierwszym rzędzie o pieniądze). Druga rzecz, baba po karuzeli nie jest już w stanie stworzyć trwałej więzi. Trzecia rzecz, będziesz porównywany do amalgamatu najlepszych cech wszystkich poprzednich gachów, co jest niemożliwe do wygrania, więc po jakimś
  • Odpowiedz
@gorobei: To bez sensu badania wykazują że faktycznie ma większe szanse się rozstać, nie są jednak 100%.Rozumiem unikać np kobiet które przykładowo miały multum facetów.No bo to faktycznie jakiś sygnał.No ale serio jak jesteście już po 25 to czego oczekiwać.Zresztą kto wiąże się z pierwszą miłostką to nie średniowiecze.Ja bym powiedział że jeśli dziewczyna ma 25 lat to w miarę normalny body count to 5,10 jest tolerowalny.A powyżej to alarmujące.
  • Odpowiedz
@tokyoluck: dlaczego jesteś incelem i uważasz, że laska z 10 siusiakami na koncie jest git, a z 11 to już źle? Czy ten 11 siusiak to jakaś zasada zapisana w pradawnych runach świata? Wiesz chyba za dużo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Paradoksalnie, im mniej zależy ci na kobiecie i im większy masz do niej dystans emocjonalny, tym mniej przeszkadza ci jej przeszłość.

Przegryw często idealizuje swoją wymarzoną rużową, bo w zakładanej sytuacji mógł czekać na nią całe dotychczasowe życie i czułby się pokrzywdzony przy kobiecie, która już przeżyła "wielką miłość", już się sparzyła i teraz działa pragmatycznie i zachowawczo, traktując go jak bezpieczny wybór. Mam takie małżeństwa w otoczeniu i nie
  • Odpowiedz
@centerario: Nie mówiłem że git a od biedy ujdzie.Tolerowalne to nie akceptowalne, pewnie nie skakał bym z radości, ale jeśli inaczej nadrobi.Plus po co używasz sarkazmu nie jest śmieszny,a serio można by się pomylić. Żyjemy w czasach w których zauważalna część serio mogła by tak zareagować.
  • Odpowiedz
Nie rozumiem do końca tej pogardy do "używanych" kobiet lub "po przejściach", zwłaszcza gdy ktoś jest przegrywem, samotność męczy i jednak chce kogoś mieć. Załóżmy, że szukam realnie w przedziale 25-30 to przecież wiadomo, że taka już ma kilka związków za sobą.

@mirko_anonim: słaby bait napisany przez kobietę, ale odpowiem. Wszystko co robi człowiek w życiu ma swoje konsekwencje. Biblia, psychologia i nie tylko nie kłamią ws. związków i przeszłości.
  • Odpowiedz
To bez sensu badania wykazują że faktycznie ma większe szanse się rozstać, nie są jednak 100%.Rozumiem unikać np kobiet które przykładowo miały multum facetów.No bo to faktycznie jakiś sygnał.No ale serio jak jesteście już po 25 to czego oczekiwać.Zresztą kto wiąże się z pierwszą miłostką to nie średniowiecze.Ja bym powiedział że jeśli dziewczyna ma 25 lat to w miarę normalny body count to 5,10 jest tolerowalny.A powyżej to alarmujące.

@tokyoluck:
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mnie to odrzuca w tym sensie, że jestem świadomy, że może negatywnie wpłynąć na szanse zbudowania stałej długoterminowej relacji + potencjalne dziwne spotkania z byłymi, porównywanie, historie, przedstawianie znajomym jako "bezpieczna opcja" po wybawieniu. Jednak ja sam mam niski przebieg i dla mnie jest to trochę oznaka szacunku i wstrzemięźliwości dla przyszłej partnerki - podobnego podejścia oczekuje od niej. Oczywiście z drugiej strony jakieś doświadczenia z przeszłości to też
  • Odpowiedz
@H_Moody: A przepraszam nie mów o wszystkich przegrywach w ten sposób.Ja dla przykładu dziewicy nie oczekuję,po prostu jestem świadomy że dobrej ryby nie złowię.(Mówiąc Dobra ryba mam na myśli w miarę dziewczynę,nie dziewicę ale wiesz)Bo nie jestem dobrą przynętą.Dla tego daję sobie czas mam 23 lata to jeszcze dobry czas na samo rozwój.Uczę się języka żeby poszukać lepszej roboty za granicą,po za tym trochę zaczołem dbać o formę.Wiesz zadbałem o
  • Odpowiedz