Aktywne Wpisy
Schwarzfahrer +74
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

BastetII +47
#dieta
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
źródło: temp_file527864061337415841
Pobierz

Polska potrzebuje drastycznych cięć wydatków, działania PiSu rozbestwiły społeczeństwo i oczekiwania socjalne polaków. Donald Tusk niestety nie zachował się jak prawdziwy mąż stanu i postanowił nie podejmować niepopularnych acz koniecznych decyzji, mam tu na myśli cięcia wydatków budżetowych. Wynika to pewnie z tego, że już kiedyś sparzył sobie ręce na wieku emerytalnym.
Jak to widze? PO oddaje ministerstwo finansów Mentzenowi i Mentzen może ciąć wydatki do woli. Tusk będzie zadowolony, bo w razie co będzie mógł powiedzieć że to nie on odbiera świadczenia socjalne tylko Mentzen. Z kolei PO będzie hamowało konfederacje w ich chorych pomysłach na politykę światopoglądową i zagraniczną. Wydaje mi się, że gdyby udało się ukształtować koalicję na takich zasadach, to byłoby to z największą możliwą korzyścią dla polski ze wszystkich dostępnych opcji.
Niestety jednak obawiam się, że po mimo tego że konfederaci zawsze twierdzili że dla nich NAJWAŻNIEJSZA JEST GOSPODARKA, to jak przyjdzie co do czego to jak zwykle wybiorą KOŚCIÓŁEK, NACJOLOLO i walkę z LGBT i zamiast wejść w koalicje z PO to wejdą w koalicję z PiSem, co dla Polski skończy się tragicznie.
Chętnie poznam waszę zdanie na ten temat. Zapraszam do dyskusji w komentarzach
#polityka #konfederacja #wybory #polska #bekazpisu #bekazpo #bekazlewactwa #bekazprawakow #bekazkonfederacji
@mifosto: Jest taka opcja, ale trzeba chociaż spróbować to zrobić. Tymczasem PiS właśnie ogłosił nowe programy socjalne jakie planuje gdy wróca do władzy. Między innymi rozszerzenie 800+ i regularna waloryzacja, kolejne warianty bonu mieszkaniowego oraz darmowe obiady w szkole dla wszystkich dzieci. To szaleństwo.
Mentzen ma dobre przebicie do mniej inteligentnej
Nikt się nie zgodzi ani na cięcia ani na podwyższenie wieku emerytalnego chocbys miał najlepsze intencje.
Ludzie rozumieją, że dług rośnie ale odsuwają to od siebie i nie chcą o tym słyszeć.
To partie populistyczne musiałby zniknąć. A dobrze wiemy, że to
@PierdekAlonso: najlepszym z najgorszych rzeczy, które mogą spotkać Polskę. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poza tym z grubsza zgadzam się z argumentacją, choć oczywiście elektoraty na to nie pozwolą.
@Treda: Jaką awantura? Co ty tu halucynujesz?
Slabek jest na to za cienki.
Juz zapomnieliście co było podczas wyborów jak sobie dał zdjęcie zrobić
Jak tak zrobią to w kolejnych wyborach PiS sobie swoją własna opozycję wystawi bo głupio tak dostać 60%
@PierdekAlonso: Ale elektorat o tym nie usłyszy, a nawet jak usłyszy to nie zrozumie. Ten kraj jest stracony jak Węgry. Tylko cudem w 2023 udało się ich oderwać na chwilę od koryta. Po 8 latach festiwalu niekompetencji i
@PierdekAlonso: Czy Polska potrzebuje drastycznych cieć wydatków? Bardzo możliwe. Natomiast zarówno PO i Konfederacja absolutnie tego nie gwarantują. Konfa za wszelką cenę próbuje robić interes całego społeczeństwa z interesu przedsiębiorców. Nawet ostatnio ta sytuacja z zakazem hodowania zwierząt na furta, tam nie chodziło o polską gospodarkę i gałąź przemysłu bo oni i tak mają fermy w innych krajach takich jak Rosja z tego co ktoś
Jestem skłonny zaakceptować koalicję z PiSem jeżeli lewica, PSL i trzecia droga nie weszłyby do sejmu
@PierdekAlonso: @Sin-: ratumku dług we własnej walucie kto to spłaci xD
@PierdekAlonso: nie ma opcji:
- PO ciągle celuje w inteligencką, liberalną, w różnych odcieniach, klasę średnią - i nie pojęło, że to nie ona rządzi, tylko tłum
- ich wyborcom niezbyt po drodze z partią, która pod coraz cieńszym płaszczykiem leseferyzmu, tak naprawdę jest groteskowym zlepkiem nacjoluchów i etatystów z RN