Aktywne Wpisy

Tragiczna demografia nie wynika z cen nieruchomości i niskich wynagrodzeń. Wynika z nieodwracalnych zmian kulturowych, z prania mózgu urządzanego ludziom w social mediach, wynika z instagramów, tinderów, tiktoków i całego tego guana. A to co mamy teraz to dopiero preludium - pokolenia 2007+, czyli dzisiejsi 18latkowie, są tak kulturowo odmienni od naszych wyobrażeń że za kilka lat dzietność nie będzie oscylować wokół 1 tylko 0, możecie się dziś z tego śmiać

Varmandoble +39
Czy tylko mi się wydaje czy agrest poszedł w zapomnienie? Całe moje dzieciństwo i nastoletnie życie mieszkałem na wsi i ciotka miała mnóstwo drzew i krzewów z owocami, między innymi z agrestem. Pamiętam, że bardzo lubiłem to jeść, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć smaku. Chyba było trochę słodkie, ale nie za bardzo, trochę kwaśne. Nie przypominam sobie, żeby ktoś a najbliższej okolicy miał agrest, w przeciwieństwie do czereśni, wiśni, gruszka,

#nieruchomosci
źródło: CleanShot 2025-10-23 at 15.53.34@2x
PobierzTo petla na szyje i powoli kazdy widzi co sie dzieje na rynku - rynek pracy niestabilny i dobrych ofert brak. Nikt nie bedzie sie kredytowal na 30 lat w takiej atmosferze.
@Arivederczi: jak chcesz mieszkac na swoim to wezmiesz a na rate ci z 7k starczy.
A przy stracie pracy to bedziesz na -.
Poza tym ja mam alternatywe - zycie
Kto będzie nabywcą w takich niepewnych czasach? W dodatku bez pracy? Jaki sens będzie miała wyprowadzka do dużego miasta nie oferując łatwego znalezienia roboty? To się przekłada na rynek nieruchomości 1:1. Do tego rekordowo nieliczni studenci i nasycenie rynku nieruchomościami.
Wtedy mieszkanie sprzedacie i podzielicie się pieniędzmi nie rozumiem o co ci chodzi. Ślubu też nie weźmiesz bo szansa na rozwód zbyt
Wtedy mieszkanie sprzedacie i podzielicie się pieniędzmi nie rozumiem o co ci chodzi. Ślubu też nie weźmiesz bo szansa na rozwód