Wpis z mikrobloga

dziwię się, że ludzie źle traktują ludzi, którzy znają ich imię i nazwisko, adres domowy, numer telefonu itp. Konflikt z taką osobą to też proszenie się o kłopoty.

@Nadia_: niektórzy nie obawiają się kłopotów, bo co mają do stracenia? Przegrane życie?
  • Odpowiedz
@cebulowy_krezus: K---a, kolego, ja to akurat jestem profesorem. I bojkotuję ten tytuł, nigdy nie używam, zawsze podpisuję się imieniem i nazwiskiem. Jako jeden z niewielu mam wywieszkę z imieniem i nazwiskiem, bez "prof. dr hab." Więc nie mów mi, ze nie studiowałem :) Studiowałem, i to w kilku miejscach na świecie. I uważam, że w naukach ścisłych jest w Polsce okej. Może jest gdzieś patologia, o której nie wiem, ale
  • Odpowiedz
@cebulowy_krezus: Na dobrych uczelniach: UW, UJ, PW w naukach ścisłych nie ma takich klimatów. Więcej: my z tym walczymy, chcemy, by było jak na Zachodzie (tytuły to polska patologia --- ale otrzymanie do duża podwyżka i w zasadzie jedyna szansa na nią i tylko to motywuje wiele osób)

Gdzie Ty studiowałeś?
  • Odpowiedz
K---a, jak można takie faki komentować? Pasuje do narracji?

@allosz: Wielkie lobby studentów którzy nie zdali opłacili mnie żebym szkalował dobre imie profesorów na wypoku. Przez 2 tygodnie musieli w--------ć tosty z serem bez keczapu

Jak czytam te komentarze i widzę, że nikt nie widzi, że coś tu nie gra, to motywuje tylko do usunięcia
  • Odpowiedz
@R_O_T_T_E_N nie wiem czemu wszystkich cieszy okazywanie braku szacunku do profesora.

Generalnie propaganda zmierza, zeby nikomu nie okazywac szacunku, zeby wszyscy byli biedni po rowno
  • Odpowiedz
@jakub-kicia to jest poziom kultury wspolczesnych Polakow.

Dla ciebie nie ma autorytetow jak rozumiem. Sam jestes plebsem i wymagasz zeby wszyscy tez byli plebsem xd

Narod pozbawiony elity przywodczej jest najlatwiejszy do kontroli
  • Odpowiedz
@allosz: na polibudzie, kierunek ścisły, nie chcę pisać więcej w obawie o doxxowanie. Powiem Ci tylko, że przez całe studia trafiło mi się ze 2 takich własnie ananasków tytułologów

A jak z tym walczycie to brawa za postawę, Miras
  • Odpowiedz
Jeszcze lepsze są te wszystkie nauczycielki z licbazy, które myślą że są KIMŚ i kazały sobie mówić per "pani profesor" a wszystkie miały ledwie magistra.

@RaitoKun: patrząc po plusach to ja widocznie jakieś wyjątkowo normalne ciało pedagogiczne w liceum miałem ( ͡º ͜ʖ͡º) U żadnej babki nie przeszło "pani profesor", zawsze gasiły tekstem typu "nie jestem profesorem, fajnie by było ale mówcie po prostu proszę
  • Odpowiedz
@Werdna: Serio, dzieciarnia siedzi na wykopie. Łyka wszystko. Trzeba być nie do końca sprawnym umysłowo, by wierzyć, że to nie jest fake. No więc współczuję
  • Odpowiedz