Wpis z mikrobloga

W sumie zawsze mnie to zastanawiało czemu wiele osób dobrowolnie wybiera brzydkie psy. Możesz mieć chociażby takiego psa jak po lewej, a ludzie potrafią wziąć jakiegoś świniaka, który wygląda jak jakiś kibol patus zamieniony w psa, nie rozumiem

#psy #psiarze
LamajHarma - W sumie zawsze mnie to zastanawiało czemu wiele osób dobrowolnie wybiera...

źródło: cxzc

Pobierz
  • 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LamajHarma: bo ludzie biorący psa po lewej biorą go dla siebie i dla swojej rodziny - by mieć towarzysza lub uczyć empatii własne dzieci. "Ludzie" biorący psa po prawej biorą go by leczyć swoje chore kompleksy mniejszości i wzbudzać strach wśród innych, normalnych ludzi.
  • Odpowiedz
@fraciu: Kot Ci się zesra w domu. Już takich przekonywałam co twierdzili, że kot w mieszkaniu nie śmierdzi. Skończyło się tym, że z rasowego kiciusia stał się dachowiec wychodzący w blokowisku :) Pies Cię mobilizuje, żeby wychodzić i z nim ćwiczyć, to też mądremu człowiekowi pomaga.
  • Odpowiedz
@LamajHarma: nie wiem skoro można kochać można ładne a ludzie wolą jamniki, bulldogi, mopsy, pitbulle czy inne groźne rasy te małe piszczące nad którymi mają wywalone niech jedzą kości na metrowym łańcuchu nigdy do domu
Zawsze można wysnuć teorie że brzydcy ludzie wybierają brzydsze zwierzaki a piękni ludzi wybierają piękne zwierzaki a zwierzaki często naśladują rodzinę
Jak człowiek dużo śpi to on też będzie spał, pierdział i się przytulał tak
  • Odpowiedz
mnie zawsze zastanawiało czemu ludzie w ogóle wybierają psy

@Besalama: Choćby dlatego, że jest to jedyna istota która realnie, za każdym razem będzie się cieszyć z tego, że jesteś. Nie ważne czy wrócisz po godzinie czy miesiącu. Jak będziesz szedł na dwór czy dawał jeść lub bawił się z nim.
Stąd się wzięło powiedzenie, że pies to najlepszy przyjaciel człowieka.

Ja za to nie rozumiem idei posiadania kota. Masz zwierzę
  • Odpowiedz
W sumie zawsze mnie to zastanawiało czemu wiele osób dobrowolnie wybiera brzydkie psy.

@LamajHarma: w radiu w UK zapytali się hodowcy Pitbulli kim jest jego klientela...
-What is your target client?
-Drug dealers
  • Odpowiedz
wziąć jakiegoś świniaka, który wygląda jak jakiś kibol patus

@LamajHarma: to się nie odnosi tylko do psów, vel: ponad połowa społeczeństwa przecież wybrała.
()
  • Odpowiedz
@LamajHarma: pieski pieskami, ale jak ktoś już wybiera takiego świniaka i ogólnie kocha pieski etc. To czemu mu robi krzywdę? Czemu ludzie przycinają im uszy i często obcinają ogony, żeby miał "bardziej groźny" wygląd.

Nic dziwnego, że ta rasa jest taka agresywna, jak od małego ludzie jej krzywdę robią i okaleczają.
  • Odpowiedz
te rasowe często mają wady genetyczne i częściej chorują, co powoduje większe koszty u weterynarza

@SmutnyScrollownik: XD Możesz wybrać rasę która nie ma wad genetycznych, ba! W wielu przypadkach wymagane są badania genetyczne żeby psy rozmnażać :) "Częściej chorują" też nie jest takie do końca prawdziwe, patrz wyżej, możesz wybrać rasy które nie są "zepsute". Kolejna sprawa to taka, ze na kundla to mało kto zwraca uwagę, choruje? A bo
  • Odpowiedz
@LamajHarma: agresywne psy ma zwykle patologia - myślą, że przy takim będą wyglądać groźnie, to dla nich rodzaj prestiżu. Ich gadzi mózg tak to rozumie

@MokebeElDursi: poza pogryzieniamy to wychodzi to z korzyścią- widzisz kogoś z takim psem i wiesz ze patus, widoczne z daleka
  • Odpowiedz
@LamajHarma: Patrzysz się codziennie w lustro i widzisz mordę patola kibola, to się tak przyzwyczajasz, że jak kupujesz psa to kupujesz też takiego z mordą patola kibola.
  • Odpowiedz
@LamajHarma: argumentem może być długość sierści i jej wypadanie, ale też ja z kolei mam wrażenie że im bardziej puchate psy tym bardziej wyluzowane (żeby się nie przegrzewać ;)) i fajniejsze. Z tego samego powodu niektórzy kupują te dziwne łyse koty.
  • Odpowiedz