Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: nie rozumiem dlaczego miałbyś nie wystawić tych dodatkowych 3 faktur. Tym bardziej jeśli jesteście umówieni na stałą kwotę miesięczną.

@FedoraTyrone: co za bzdury, byłeś kiedykolwiek na b2b ?

Podstawa do wystawienia faktury na b2b jest wykonanie usługi. Skoro odcięli ci dostępy to usługi nie wykonałeś więc nie masz
  • Odpowiedz
@elo_kebab: g---o prawda, masz umowę w której masz okres wypowiedzenia i w której umówiliście się na ryczałt. Nie ma tu żadnego oszustwa, kar ani odsetek dla osoby wystawiającej fakturę. W dupie byłeś g---o widziałeś. Smrodu to ty możesz narobić klientowi że ma problemy z wypłacalnością.
  • Odpowiedz
@FedoraTyrone: nie wiem jakie wy umowy podpisujecie ale podstawą do wystawienia faktury jest ZLECENIE, umowa to jedynie zawarcie współpracy ale pieniądze dostajesz za przepracowane godziny na podstawie ZLECENIA. Ja co miesiąc dostaje nowe ZLECENIE na godziny w danym miesiącu. Nigdzie w umowie nie mam zapisane ile będzie tych godzin i że ktokolwiek coś gwarantuje. I odnosząc się do mema, tak mogą mi w jakimś miesiącu nie wystawić zlecenia i wtedy
  • Odpowiedz
w>memy sobie, a jak mnie w------i to wystawiłem fakturę na 3 miesiące z góry bez świadczenia usług, która posłusznie zapłacono :)

@Yahoo_: to pracodawca zleceniodawca de**l bo nie ma podstaw prawnych za płacenie za usługę, której "zasób B2B" zwany zleceniobiorcą nie wykonał
  • Odpowiedz
@elo_kebab: ale miałem też w umowie 3 miesiące wypowiedzenia i fakt, że oni zobowiązują się do zapewnienia mi warunków do wykonywania pracy ¯\(ツ)/¯. Podejrzewam, że taniej jest wypłacić niż ryzykować sprawę w sądzie :)
  • Odpowiedz
przecież to jest gówna przesłanka do tego by PIP ci zamienił B2B na UoP. Liczbę godzin sobie mozęsz na UoP mieć a nie na b2b xDDDDDDD

@elo_kebab UOP w Polsce ma kilka cech, wszystkie muszą być spełnione. Wystarczy, że jedna jest nie spełniona i nie jest to UOP. Z drugiej strony jeśli wszystkie są spełnione to nie ma znaczenia rodzaj umowy sąd może zmienić na uop.
Stała liczna godzin akurat jest
  • Odpowiedz