Wpis z mikrobloga

• 1362
@skeeto666 a to takie dziwne, żeby w pewne miejsca zalecany był konkretny typ ubioru? Do filharmonii też byś w dresie poszedł?

Oburzający to jest jedynie AI slop i to z blednymi podpisami. Ludziom nawet takich grafik już robić sie nie chce.
  • Odpowiedz
@skeeto666: co w tym dziwnego, że właściciel (i pomysłodawca) jakiegoś obiektu wyznacza sobie regulamin? Jakbym sobie zbudował remizę i ustalił w regulaminie, że wpuszczam tylko dziewczyny w miniówkach, to albo tego przestrzegają, albo niech czekają na zewnątrz. Aaaa, chyba że jesteśmy na etapie rozumowania, że Bozia wybudowała kościoły dla wszystkich, wtedy usuwam komentarz i wyłączam internet na dziś.
  • Odpowiedz
@skeeto666: no ale co komentować? Kosciol może sobie chyba ustalać ubiór jaki chce, prawda?

Tylko piwniczaka z wykopu może dziwić że Kosciół chce aby w miejscu religijnym obowiązywał poważniejszy ubiór xD jednak wykopki to stan umysłu (albo jego braku)
  • Odpowiedz
ja rozumiem że obowiązują zasady ale kościół chyba jest dla wszystkich nieważne jak ubranych

@Heniuuu: generalnie tak, ALE:
1. ta tabliczka nie jest adresowana do większości wiernych, bo oni o "dress kodzie" wiedzą.
2. tabliczka skierowana jest raczej do turystów, którzy w ramach zwiedzania jakiejś miejscowości zwiedzają również zabytkowe kościoły, które są czynnymi światyniami. Niektórzy na zwiedzanie miasta idą w stroju plażowym, co oczywiście im wolno robić, ale jeśli chcą
  • Odpowiedz
@skeeto666: no i super sam jestem ateista, ale nie wyobrażam sobie pójść do kościoła niestosownie ubrany. Tak jako ateista chodzę do kościołów nawet całkiem często bo interesuje mnie architektura sakralna.A stosowny ubiór wynika poprostu z zasad dobrego wychowania, pozatym nie ma przymusu tam chodzić, więc nie wiem w czym Op widzi problem
  • Odpowiedz